Opehuone

Kävelee kuin natsi, puhuu kuin natsi...

  • Kävelee kuin natsi, puhuu kuin natsi...

 

"Grönlund voisi muuttaa Ruotsiin!" mölisi Immonen eilen.

Ei se mikään pikkujuttu ole, että komentelee jotakuta poliittista vastustajaansa muuttamaan pois omasta kotimaastaan. Sellaisen historialliset juuret ulottuvat äärioikeistolaisten toimintaan Suomessa 1930-luvulla - väkivaltaiseen, laittomaan, kansanvallan vastaiseen aktivismiin, jonka tavoitteena oli oikeistodiktatuuri. Lapuan liikkeen ja IKLn vastustajat saivat uhkailukirjeitä, joissa oli isänmaallista paasausta ja kehotus poistua pyhää isänmaata saastuttamasta. Seuraava vaihe oli sitten kaappaus, pahoinpitely ja kyyditys itärajalle.

Tuon ajan toimijoita ja heidän 'kansallismielistä idealismiaan' Immonen tunnetusti ihailee. Facebookissa hän hehkutteli äskettäin saaneensa hankituksi itselleen ihailemansa äärioikeistolaisen aktivistin Paavo Susitaipaleen kirjan. 

Keräilee natsien kirjoja, ihailee natseja, ehdottelee natsien toimintatapoja - mutta on silti vain väärinymmärretty lyyrinen isänmaanystävä ja bibliofiili?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jospa Immonen on ottanut opiksi vanhojen natsien virheistä. Eihän nykyisiä sosiaalidemokraattejakaan enää syytetä punakapinasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Luultavasti Ollin mielestä pahimmat virheet olivat, että häikäilemättömyyttä ja voimaa ei sittenkään ollut riittävästi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tämä on yksi natsien vakioselityksistä miksi homma jäi kesken.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Hyvällä tahdolla Immosta voisi pitää eräänlaisena versiona Nolojen tilanteiden miehestä, mutta ei taida kansanedustaja itsekään allekirjoittaa moista näkemystä, joten...
http://televisionaarteet.blogspot.fi/2012/08/noloj...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Hei

Tämä oli erinomainen ja oivaltava kirjoitus. Olli ihailee ihan avoimesti uusnatseja ja poseeraa heidän kanssaan ihanvalokuvissa ja jollei se kerro jo miehen oikeista ajatuksista niin mikäs sitten? Hänhän ihan nauraa päin naamaa muille, kun ihmettelee mistä poru tai että hänellä ei ole Breivikin puheiden kanssa mitään tekemistä. LOL . Ei sitä usko kyllä kukaan järkevä ihminen.

Janne Suuronen

Mitä ajattelet Erkki Tuomiojan puolustelevasta suhteesta (isoäitiinsä) sodan aikana maanpetoksesta tuomittuun Hella Wuolijokeen ?

Vastauksesi kertoo uskottavuudestasi paljon.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Onneksi kysymyksesi kertoi sinusta vielä paljon paljon enemmän...

Janne Suuronen

Vai yhteiskunnan kaksinaismoralismista ?

Minulle kommunismi ja fasismi edustavat molemmat globaalisina ideologeina tasaveroisesti ihmisyksilövastaisia pahoja ideologeja.

Tässä puheenvuorossa Immosen kohdalla muistutettiin 30-IkL vaikuttajasta. Rupesi kiinnostamaan blogistin suhtautuminen radikaalin vasemmistonuoruuden Tuomiojan saman historian ajanjakson kommunistipahuutta edistäneen Wuolijoen tekojen puolustamiseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Sehän on tietenkin selvä, että molemmat po. ideologiat ovat kammotuksia*.

Tässä ja nyt meillä vain on ajankohtaisena tapauksena esillä toinen niistä. Ja iso joukko huutelee, että ei ole kyse natsimeiningistä, vaan ihan tavallisesta isänmaallisuudesta, kansan enemmistön linjasta, puolueen linjasta, Merkelin, Cameronin jne linjasta jne. Minä nyt esitin perustellun mielipiteen, että kylläpä hyvinkin näyttää natsimielisyyttä löytyvän.

....
*(Ne ovat sitä olleet minulle aina: 1981 sanoin sivariksi haluavia syynääville, että vastustan sitä, että Suomella on sotilaallisen yhteistyön sopimus diktatuurimaan kanssa -meinasin YYA-sopimusta. Upseereilla silmät pyörivät ja aataminomenat jojoilivat varsin pitkään.)

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #11

Hyvä vastaus.

Olisin muuten suositellut, mutta perustelut sivariudestasi ei oikein iskenyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin antikvariaattikauppiaana täytyy sanoa, että Suomessa on paljon vastaavia kirjoja keräileviä, ja tuolla omistuskirjoituksella Susitapialeen kirjasta olisikin paljon kysyntää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Näin on. Minäkin tunnen pari sotia edeltävän ajan henkilhistoriaa tai jotain vastaavaa keräilevää. He tosin eivät intoile muusta kuin kokoelmansa helmistä an sich, epäpoliittisesti ja. niin riehakkaasti kuin nyt bibliofiilit ja historiafriikit vain voivat...

Jaakko Häkkinen

Lainauksen perusteella Immonen ylistää kirjailijan kansallismielisyyttä ja aktiivisuutta, ei kansallissosialismia. Syytöksesi on vähän sama kuin se, että jos joku keräilee jonkun Mapplethorpen valokuvia, niin hänen täytyy olla homo.

Löytyisikö Immosen omista kirjoituksista mitään oikeasti natsismiin liittyvää?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletko sellainen kielitiieteilijä, joka tuijottaa vain yksittäisiä sanoja, eikä näe mitään kokonaisuuksia ja yhteyksiä?

Jos ihailee esikuvaksi julistamisen tasolle saakka Susitaivalta ja hänen toimiaan, ihailee myös hänen periaatteitaan, koska kyseessä on poliittinen aktivisti, ei taiteilija. Mapplethorpen kuvia ja vaikkapa Timo Hännikäisen sanataidetta voi arvostaa olematta homo tai arvokonservatiivi.

Jaakko Häkkinen

Järkeväksi ihmiseksi Esa on uskomattoman mustavalkoinen. Minä arvioin sanoja sen mukaan, mitä ne merkitsevät - en sen mukaan, kuka ne sanoo ja mikä on minun ennakkoluuloinen käsitykseni hänestä. Toivoisin samaa muilta.

Jos syytät Immosta natsiksi, sinun täytyy perustella väitteesi Immosen omilla sanomisilla. Muuten olet pelkkä kunnianloukkaaja ja mustamaalaaja, jonka omat motiivit ovat hyvin kyseenalaiset.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Onkohan tämä Immonen ihan täysissä järjissään? Käsittääkseni hän vastustaa Islamin uskon leviämistä Suomeen, mutta hän on naimisissa Islamin uskoisen tai ainakin sellaisen kasvatuksen saaneen kanssa?

"- Olen Bosniasta kotoisin ja kahden muslimin kasvattama, Fija-nimeä käyttävä puoliso kertoi Vihreän Langan haastattelussa viime vuoden toukokuussa. #`" Iltalehdestä lainasin tämän siis.

Nyt olen kyllä ihan pihalla eli vastustaako hän oman vaimonsa Suomessa olemista? Vai koskeeko tämä vain miespuolisia islamin uskoisia tai islamilaisen kasvatuksen saaneita? Entäpä tämä Fijan veljet? Taisteleeko hän niitä vastaan vai omaan vaimoaan ja tämän kulttuuria vastaan? Täytyy sanoa, että on kyllä tärähtäneen oloinen mies tämä Immonen ??? Ihan täytyy sanoa, että en ymmärrä häntä vähäisessäkään määrin. Ei tulisi kyllä mieleen vastustaa puolisoni kulttuuriperintöä ja lietsoa sotaa sitä vastaan! Taitaa olla kaistapäisintä mitä olen kuullut koskaan.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Taidat vitsailla? Nuo havaintosi todistavat sen että Immosen kritiikki ei kohdistu maahanmuuttajiin vaan monikulttuurismiin, joka on globalistikapitalistien poliittinen ideologia, joka takaa maahanmuuttajille ilmaiset kulttuurimatkat maahamme veronmaksajien kustannuksella.

Jari Leino

Upea kirjoitus!

Afrikassa on tällä hetkellä miljardi afrikkalaista. Vuonna 2050 Afrikassa on kaksi miljardia afrikkalaista.

Kuinka monta miljoonaa afrikkalaista Suomeen on seuraavien 35 vuoden aikana otettava, jotta maailma pelastuu?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voi olla parasta mennä kyselemään monikulttuurisuudesta ja afrikkalaisten maahanmuutosta muualta. Minä olen tässä blogissa ja muiden blogien kommenteissani keskittynyt väittämään Immosta natsiksi. (Sivujuonena olen välillä esittänyt, että ei hän mihinkään laeista löytyvään rikokseen ole kirjoituksessaan syyllistynyt.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset