Opehuone

Perussuomalaista maineenhallintaa

 

Kuluneella viikolla lukemattomat perussuomalaiset Puheenvuorossa ja Facebookissa ovat olleet hyvin närkästyneitä, kun  perussuomalaisten nuivaa siipeä on nimitelty äärioikeistolaiseksi tai kun Olli Immosta on leimattu uusnatsiksi. 

Kas kummaa, tänään hyvin monet samat henkilöt puolustelevat Vastarintaliikkeen tekemää Jyväskylän väkivaltaa mitä kummallisimmin ajatuskuperkeikoin. Tämä tapaus tuli perusuomalaisille erittäin epäedulliseen aikaan ja siitä on ollut heille huomattavaa päänvaivaa.

Ennalta-arvattavasti moni ei millään voi suoralta kädeltä vain tuomita poliittista väkivaltaa ja natseja, koska 'väkivalta lopettaa vittuilun' -periaate on niin kovassa kurssissa äijäkulttuurissa. Natsien poliittisen vastustajan huutelua on pidetty riittävänä syynä joukkopahoinpitelyyn. Ja tietenkin se, että uhri oli 'vanha tuttu' on loistava oljenkorsi osalle. Eli jos on jo uhria joskus puukottanut, on toki ok mennä porukalla hakkaamaan?

Toinen vakioselitys on kuuluisa -han -argumentti. Se tarkoittaa sitä, että omien tai sympatiseerattujen natsien toimia selitetään toisten tekemisillä: Kettutytöt, Greenpeace, Li Andersson, Paavo Arhinmäki, anarkistit... OvatHAN hekin syyllistyneet väkivaltaan/terroriin/mellakointiin tai kannattavat väkivaltaisia iskuja jne. Ja sehän on tietenkin paljon pahempaa tai ei ainakaan kenelläkään pitäisi olla oikeutta tai varaa sanoa natseista mitään. Pata kattilaa soimaa...

Joillakin logiikkapiiri on kärähtänyt pahasti ja natsien hyökkäys onkin vihervasemmiston, Meillä on unelma-tapahtuman tai harjoitetun maahanmuuttopolitiikan aiheuttama odotettu seuraus. 

Tässä myllytyksessä tylsintä on kroonisen suonenvedon tavoin syyttää mediaa, joka tietenkin on vihervasemmiston hallussa. Siitähän on ihan tutkittua tietoa, peräti Perussuomalaisten teettämänä...

Hullunkurisin, mutta silti näköjään levittämisen väärtinä ideana pidetty on varmasti tämä erään hommafoorumilaisen neronleimaus: Hyökkäyskäskyn huusikin joku Vastarintaliikkeen vastustaja ja äärimmäisen kurinalaisiksi koulutetut natsit lähtivät tietenkin vyörymään.

Aivan kauhealta tämä kaikki näyttää Perussuomalaisten Suomen Uutiset -nettilehdessä. Sen päätoimittaja on muuten eräs kuuluisa Turkkila... Timo Soini ja puoluesihteeri Slunga-Poutsalo sanoutuvat aivan selkeästi irti väkivallan käytöstä ja tuomitsevat sen yksiselitteisesti. Mutta perussuomalaiset kannattajat eivät hellitä! Jutun kommenttiketjussa on toinen toistaan kiukkuisempia ja sekopäisempiä tuenilmaisuja Jyväskylän natsijoukkion teolle. Puoluejohtoa kannattavia kommentteja on vähän. Jokainen edellä lueteltu selittely-yritys toistuu, with a twist. 

Olli Immonen kertoo, että väkivalta on täysin sopimaton keino politiikassa ja päätoimittaja Turkkilakin ilmoittaa päivän mittaan, että hänen mielestään kenenkään perussuomalaisen ei pitäisi olla missään tekemisissä Vastarintaliikkeen kanssa. Kommenttiketjussa kansa riehaantuu entisestään: Ei saisi selitellä, antaa periksi, olla lammas tai perseennuolija...

Eikö kannattaisi lyödä edes tuollainen kommentointi poikki? Jos kaivosi on täynnä zombeja, laita kansi kiinni.

.....

PS. Eihän siinä ole mitään uutta ja erikoista, että jonkin lehden nettisivuilla uutisten kommenttiketju täyttyy verenhimoisten luiskaotsien kommenteista, niinhän käy Verkkouutisissa ja Vihreässä Langassakin. Suomen Uutisissa se vain näyttää pahalta, koska kaivon zombit eivät ole siellä vihatrollaamassa, vaan ne ovat oman joukkueen fanikerholaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Näyttäisi Esa taas kerran kärjistävän mustavalkoisesti... :) Antaisitko edes yhden linkin tai lainauksen kuhunkin kohtaan, että voisimme arvioida, mitä oikeasti on sanottu ja mikä on vain sinun omaa ideologista virhetulkintaasi siitä?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Onhan tuossa linkki, mielenkiintoisia kommentteja sieltä löytyi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heh heh Jaakko. Tarvitsetko SINÄ linkkiä kohtaan :"Joillakin logiikkapiiri on kärähtänyt pahasti ja natsien hyökkäys onkin vihervasemmiston, Meillä on unelma-tapahtuman tai harjoitetun maahanmuuttopolit..." ?
Mistä johtuu että vaadit linkkiä siihen. Onko sinulla huono lähimuisti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

:)

Aika hauskaa tämä tällainen argumentointi jossa pyritään mitätöimään joku sanottu asia pyytämällä siihen linkki.

Toisaalta, mikä tahansa väite saadaan näyttämään oikealta ja "viralliselta" jos siihen on liitetty linkki. Linkki tosin voi olla joko ihan eri asiasta, tai todistaa ihan päinvastaista kuin mitä linkkaaja yrittää itse todistella, mutta kun "linkattu on", niin se vahvistaa jokatapauksessa väitteen totuusarvoa.

Tämän tyyppinen linkkaamiskeskustelu on todella kyllästyttävää ja turhauttavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Minusta Timo Andersson ilmaisi asian mistä minusta tässäkin tapauksessa on kyse.
Kun natsikeskustelija ei edes pyri objektivisuuteen vaan pyrkii levittämään tunnetta että kansa on sen ja sen vääryyden uhri niin natsi sortuu myös näissä keskusteluissa taktiikoihin kuten pokkana tietämätöntä esittäminen tai linkki linkki huutoihin. Tässä tapauksessa Jaakko ITSE oli esittänyt jopa useamman kerran Esan esimerkkitapauksen.
Itse keskustelussa pyrkiminen objektiivisuuteen takaa että syntyy luottamuksellinen ilmapiiri jolloin voi hyvästä erimieliset katsantokannat. Natsi vaan ei pyri objektivisuiteen vaan haluaa levittää missiota jossa kansaa kiusataan erilaisilla vitsaulsilla. Sen levittäminen on natsin ainoa motiivi osallistua keskusteluihin. Keskusteluilla ei ole mitään itseisarvoa ja siksi niissä voi pokkana käyttää ohjeistettuja tai muuten omalsuttuja tekniikoita. Lisäksi on joka keskustelussa haukuttava vasemmistoa.
http://timoekman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199475-s...
http://toukoalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199467-p...

Jaakko Häkkinen

Miten se minuun liittyy? Ei mitenkään. Vain yksinkertainen, mustavalkoisesti hahmottava, ideologiansa sokaisema henkilö voi kuvitella minun liittyvään tuollaisiin mielipiteisiin mitenkään. Eli sinä ja Esa. :)

Uskon että ihmisten enemmistö kykenee järkevään ja puolueettomaan arviointiin, eli he osaavat lukea mitä kirjoitetaan, eivätkä kuvittele rivien väliin sellaista, mitä siellä ei ole. Toisin kuin Sini ja Esa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jättiputkitalkoot vievät vapaa-aikani tänään, joten onneksi löytyi erään toisen kokoama aika kattava ja puhutteleva linkkilista.

http://blogit.kansanuutiset.fi/kaasuputki/aarivase...

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Damage control.

Kaikki hyvät PR-liikkeet sitä tekevät.

Hyviä havaintoja blogistilta.

Jyrki Tikkakoski

Esa Mäkinen painaa laput silmillä, sivuille vilkuilematta persujen kimppuun, hilluu mamut, vihervasurit tai äärioikeistolaiset. Syyllinen on aina Soini tai persut,
Ja sehän vie vain uskottavuuden Esan jutuista, Muta haittaakse?

Itse olen poliittisesti sitoutumaton mutta sympatiat persuja kohtaan kyllä kasvavat vihervasujen sokeiden syytösten johdosta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei tässä mitään linkkejä tarvita, sen kun katselee ympärilleen. Tämän blogin aiheena oli oikeastaan sen ihmettely, miten Perussuomalaisilla on ainakin somessa aika äärimmäistä porukkaa kannattajina. Se ryhmä sanoo vaikka natseille innokkaasti kyllä, jakelee hurjia viholliskuviaan ja väkivaltafantasioitaan - ja viisveisaa puoluejohdon näkemyksistä. Ja tästähän on väkevästi todistava linkki

Melkein säälittää niiden puolesta, jotka joutuvat yrittämään fasadin pystyssä pitämistä keskellä plebeijistä mölinää.

Jaakko Häkkinen

Luulisi Esankin tajuavan, ettei perussuomalaisia voi syyttää siitä, mitä mieltä heidän kannattajansa ovat. Äänestäjissä on ääriajattelijoita, ja he äänestävät vähiten kaukaisinta vaihtoehtoa. Yhdellä laidalla se voi olla persut tai RKP, toisella vasemmistoliitto.

Et voi mustavalkoisesti vetää yhtäläisyysmerkkejä puolueiden ja äärimmäisimpien äänestäjien välillä! Joku tolkku nyt noihin fanaattisiin tulkintoihisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Jaakko taas vääntää. Miten someagitaattori tai somefani vääntyy äänestäjäksi. Miten sinun on niin helppo alittaa rimaa kielellismoraalisesti vaikka ilmottaudut kielimieheksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Vielä kerran: ei yhtäläisyysmerkkejä, vaan huomio siitä, miten törpöltä viestinnältä se näyttää, että puolueen johto sanoo yhtä ja kommenttiketju karjuu päät sinikeltaisina ihan päinvastaista.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #31

Mitäs törppöä siinä on? Nykyään kun nettilehtiä saa kommentoida, ihmisten typeryys on räjähtänyt silmille. Ei ole enää lehteä tai puoluetta, jonka kommentoijissa ei olisi aivan mitä sattuu.

Pointtini on: et voi syyttää puoluetta ja sen toimijoita siitä, mitä muut sen jäsenten sivuilla tai uutisoinneissa tai missä tahansa kirjoittavat!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

En nyt kyllä millään löydä kirjoituksestani sellaista kohtaa, jossa syytän puoluetta tai sen toimijoita sen kannattajien kommentoinneista. Täytyy nyt varmaan vielä kerran todeta, toivottavasti entistäkin selvemmin, että kauhistelin ja säälin tilannetta ja ajattelin puoluejohdon ja viestinnästä vastaavien urakkaa.

Off topic:
Ilman äärioikeistolaisuutta, rasismia ja niitä kannattavia urpoja PS voisi olla aika kiinnostava kansallismielinen keskustavasemmistolainen kansanpuolue, jolla voisi olla hyvät saumat napata äänestäjien enemmistöä, eli 60+ -ikäisiä valtapuolueilta. (Se äänestäjäryhmä on muutamien seuraavien vaalien aikaan myös vapaamielisempää, kun siihen liittyy nuorempia ikäluokkia, meitä 60-luvulla syntyneitä, joten pahimman oinoslaisen änkyräkonservatiivisuudenkin aika on kohta ohi. Jonkun Saarakkalan pukukoppifiksaatioille vain nauretaan.)

Jukka Nieminen

Kyl mäkin vähän ihmettelen tota Immosen kommenttia. Hän ei siis tuomitse millään muotoa uusnatseja sinänsä tai heidän aatemaailmaansa. Ei sitä että marssivat kadulla. Hän tuomitsee yksinomaan sen, että joku sai dunkkuunsa eli homma lähti lapasesta. Se on vähän kun kristalliyönä olisi tuominnut juutalaiskauppojen ikkunanrikkomiset koska lasinsirut voi olla vaarallisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Blogisti kiteytti asiat aika tavalla samoin kuin miten sen itse näen tai koen.

Täytyy ihailla blogistin kykyä tuoda tämä asia esiin. Tämä on vähän outo ja erikoinen juttu tai ilmiö, eikä sitä sen takia ole helppoa pukea sanoiksi.

Mutta nyt se on puettu sanoiksi ja aikalailla nappiin se meni.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Epätotuuksien viljely kuuluu jälkien peittelyyn. Esimerkiksi ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen väittää Olli Immosen vain "sattuneen" paikalle valokuvaan yhdessä uusnatsien kanssa. Suomen Sisun puheenjohtajana hän oli kuitenkin Yhdessä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa järjestämässä kyseistä tilaisuutta mikä ei ollut kaikelle yleisölle avoin.

http://sakutimonen.com/2015/08/yhteensattumia-ja-k...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jopa Slunga-Poutsalo pokkana levittää stooria Immosesta joka sattuu vahingossa samalle paikalle kuin SVL-soturit. Ilta-Sanomien"haastattelussa"
Saman " haastattelun " päätteeksi joku keksitty Kaumakaunajuttu.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143849958739...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

SVL:n perinteisen tilaisuuden järjestäjänä tällä kertaa toimi Suomen Sisu, ainakin jos uskomme Suomen Sisun sivuihin ja Olli Immoseen. Miksi emme uskoisi?

https://www.facebook.com/suomensisury/photos/pb.19...

On uskomatonta, että Slunga-Poutsalo yrittää vielä väittää, että uusnatsit vain sattuivat paikalle. Tämä toki saattaa olla nimenomaan Immosen oma meriselitys, jonka puoluejohto on purematta nielaissut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä puoluesihteerit osaavat valehdella siinä kuin muutkin.

Janne Suuronen

"
Natsien poliittisen vastustajan huutelua on pidetty riittävänä syynä joukkopahoinpitelyyn. Ja tietenkin se, että uhri oli 'vanha tuttu' on loistava oljenkorsi osalle. Eli jos on jo uhria joskus puukottanut, on toki ok mennä porukalla hakkaamaan?
"
Hauska halpahintainen kevyt heitto.

Tällaisten tapahtumien yksisilmäinen ja puusilmäinen populisointi poliittisessa tarkoituksessa ärsyttää. Eritoten, kun mukana ovat median idiootit toimittajat.

Sinäkin Esa syyllistyit siihen nyt. Tahattomasti tai tietoisesti tarkoituksella poliittisin motiivein.

Jyväskylän tapahtumasta. Tässä videolla näkyy, kuinka puukotettu uhri juoksee teleskooppipamppu kädessä natsiääliöiden perässä:
http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/video-kirj...

Ei näy kuvissa puukotetulla edes veri lentävän. Haluamatta vähätellä teräaseiden käyttöä, niin tapahtumien yksiviivainen "puukotettu" kuvaus ehkä johtaa lukijoiden mielikuvia hieman harhaan.

Puukotettu uhri myös itse sai samasta tapahtumasta tuomioistuimessa tuomion pahoinpitelystä; sai siis tuomion uusnatsien pahoinpitelystä. Sen lisäksi sosiaalisen median tietojen väittämän mukaan puukotetulla uhrilla tiettävästi on poikkeuksellisen pitkä rikosrekisteri, mm. pahoinpitelyistä, huumerikoksista ja ryöstelystä.

Joten Esa, aika halpa heitto sinulta: "Eli jos on jo uhria joskus puukottanut, on toki ok mennä porukalla hakkaamaan?". Kuvio olikin hieman monimutkaisempi.

Lisäksi media on kirjoittanut tästä viimeisistä tapahtumista, kuinka natsit kävivät viattoman sivullisen kimppuun. Matti Meikäläisen, kuten sinun tai minun, kimppuun.

Tämä ei ole yritys tehdä uhrista syyllistä ja syyllisistä uhria. Kansallissosialistit eli tuttavallisemmin natsit ovat natseja ja tuskin heidän toimintaansa kukaan järjellinen ihminen haluaa puolustaa. Käyttämäänsä väkivaltaa tai edes ideologiaa. Aivan päin selvä asia. Halusin vain tuoda esiin, ettei tilanteet ole olleet ihan yhtä mustavalkoisia, kuin "on ok pahoinpidellä puukotettua uhria" halpahintaiset heitot antavat ymmärtää.

Kannattaa edellisen lisäksi myös muistaa, ettei väkivalta ja tietoinen väkivaltaan provosointi ole natsien yksinoikeus. Ja useimmiten niin media kuin Esa Mäkisen tapaiset kommentoijat jättävät asioista sen toisen puolen kertomatta.

Lisäksi jälkihuomautuksena tähän kommenttiin, että tahattomaan tai tahalliseen polarisointiin kuuluu muiden leimaaminen. Helppo arvata, mitä tuleman pitää. Itsensä "hyvien puolelle" assosioivat ihmisläheiset ystävämme hyvinkin jyrkästi leimaavat tällaisten kommenttieni tapaisten kirjoitusten tekijät äärioikeiston kannattajiksi, jotka ehkä yrittävät puolustella natseja. Minä vastustan totalitarismia, niin laitaoikeistoa kuin laitavasemmistoa. Ja myös äärivihreiden pakkovaltaa. Kannatan avoimuutta ja rehellisyyttä. Länsimaisen demokratian vakaus tarvitsee toimiakseen sananvapautta ja objektiivisen median.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olet esittänyt juuri tätä samaa pitkin Puheenvuoroa. Yritätkö selittelylläsi esittää mitään muuta kuin että oli oikein mennä porukalla hakkaamaan näitä henkilöitä ja eritoten tuota natsien vanhaa tuttua? Voit ehkä itsekin kuvitella, miten käräjäoikeus suhtautuisi tuollaisiin selittelyihin, jos tekijät niitä yrittäisivät esittää.
Vaikuttaa myös siltä, että olet uskonut natsipiireistä peräisin olevaan selittelyyn, että uhri provosoi. Ja entäs sitten jos provosoikin? Ei se ole oikeutettu syy käydä päälle. Jos ei natsin perse kestä merivettä, niin ei ehkä kannata mennä miekkariin kilpeä tai lippua heiluttelemaan.

Täysin naurettava, tai ei: oikeastaan järkyttävä yritys legitimoida poliittisin motiivein tehty pahoinpitely, johon vielä liittyi poliisin toiminnan estäminen ja poliisin vastustaminen. Rikoksen uhrin syyllistäminen on törkeä temppu. Ja voin sanoa näin ottamatta tippaakaan kantaa uhrin aiempiin toimiin.

Pyytäisin lukijoita kiinnittämään huomiota siihen, että tämä Suuronen esiintyy kristittynä. Että sikäli!

Janne Suuronen

Rauhoitu hyvä mies jyrkkine tulkintoinesi ja väärien johtopäätöksiesi kera. Sitten kun olet vetänyt henkeä ja käynyt tekemässä kävelylenkin ulkona, lue kommenttini uudestaan. Oikein ajatuksen kera.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Et ole kirjoittanut, että tuon miehen pahoinpitely oli väärin, rikos, niin ei olisi saanut tehdä tjsp. mutta kirjoitat eri puolille Puheenvuoroa nämä samat pitkät selitykset jotka toit nyt tähän minunkin blogiini. Tietolähteinäsi ovat mm. natsisympatisoijien nettiväitteet provosoinnista ja uhrin taustasta. Aika selvä tapaus minun mielestäni.

Ihminen, joka aktiivisesti levittää ympäriinsä käsitystä, että uhri oli itse syyllinen pahoinpitelyynsä vaatii muita rauhoittumaan? Jep.

"En ole natsi, mutta kuitenkin..."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suuroselle tuli kommentointikielto ja niin tulee muillekin, jotka puolustelevat ja vähättelevät natsien väkivaltaa syyllistämällä uhria.

Pysytään ajankohtaisessa asiassa: Nyt pitää keskittyä keskusteluun uusnatseista ja perussuomalaisista, jotka puolustelevat heitä.

Yleisen ääriliikekeskustelun, oli se asiallista tai monesti nähtyä, vaivaannuttavaa 'mutku neki' -tasoa aika on minun osaltani ehkä myöhemmin ja muut voivat käydä sitä toisaalla koska miten paljon haluavat.

(Tässä on jo pidemmän aikaa ottanut päähän se, että kun joku ääliöpersu tai natsi tekee tai sanoo jotain tökeröä, niin kämykuoro huutaa, että nyt pitää ruveta käymään asiallista maahanmuuttokeskustelua. Ja meillä muilla olisi siihen joku velvollisuus. No ei ole kyllä mitään velvollisuutta.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mietin että katsooko Turkkila nyt että kivi on saatu pyörimään ja on aika elegantisti pestä kädet ja siirtyä Wille Rydmanin vierelle salonkiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset