Opehuone

Tuulivoimamelu on uusi maasäteily

Ääntenkuulijat levittävät sisäelimet resonoiden höpöjuttua, että  USAssa korkeimman oikeuden ennakkopäätöksellä tuulivoima kielletään terveydelle haitallisena. 

Ei todellakaan ole kyse korkeimmasta oikeudesta. Päätös on eräässä Massachusettsin osavaltion piirikunnan oikeudessa 2013 tehty. Eräs pariskunta oli valittanut tuulivoimalan aiheuttavan heille oireita.  Barnstablen piirikunnan 'superior court' määräsi rajoituksia läheisen voimalan käyntiajoille. Joko kyse on toisesta oikeusasteesta (paikallisen jälkeen) tai sitten tämä on asia, joka on sikäläisten systeemien mukaan mennyt suoraan tuolle instanssille.  Tapaus on sittemmin saanut jatkoa appeal court-tasolla ja lupaprosessista on löytynyt muotovirhe, jonka vuoksi pari voimalaa on ilmeisesti menossa purkuun.

Mistään ennakkopäätöksestä ei todellakaan ole kyse. Löytyneen muotovirheen takia tästä tapauksesta ei sitten olekaan tulossa ensimmäistä USAn tapausta, jossa tuulivoimalan oletetut terveyshaitat kaatavat voimalan.

 

....

Syyntakeettomien suojelemiseksi poisti nipun epäasiallisia, mm. ad hominem -vänkytyksiä. On se merkillistä, miten tuulivoiman monomaaninen vastustus, perussuomalaisuus, rasismi, ilmastonmuutoksen kieltäminen, tieteenvastaisuus yleensä sekä naisviha jne. yhdistyvät samoissa henkilöissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset