Opehuone

Miehuus uhattuna lelumainoksen arvostelun takia?

  • Miehuus uhattuna lelumainoksen arvostelun takia?

Eihän siinä mitään uutta ole, että nykyaikana vanhanaikainen sukupuoliroolien esittely saa arvostelua osakseen. Mainosmokien repostelu on kansanhuvia. Moni mainostaja ja kauppias onkin jo sivistynyt 2010-luvun tasolle – tai ottanut opikseen, ettei ihan 1950-luvun meininki enää uppoa.

Bloggaaja Emmi Nuorgam oli tällä kertaa se, jonka osaksi tuli olla se näkyvin ja luetuin Anttilan lelumainoksen tönkkösuolaisen sovinnaisuuden arvostelija. 

Hän sai valtavana ryöppynä niskaansa ihan uskomattoman tökeröä uhkailua ja nimittelyä. Mikä ihme joitakin ihmisiä, tässä tapauksessa pääasiassa miehiä, vaivaa? Miksi ihmeessä erimielisyyden ilmaus on höystettävä loukkaavilla ja rivoilla nimittelyillä ja raaoilla uhkauksilla?

Hei sinä, joka uhkailet raiskauksella ja tappamisella ja solvaat äärimmäisen tökerösti sinulle tuntematonta ihmistä, mihin sattuu?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Kansanedustaja Emma Kari (vihr.) ottanut myös tähän kantaa, en tiedä oliko tietoinen Emmi Nuorgamin blogista: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/142058-tavaratalok...

t. Jenni / US

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eihän tuo Anttilan sukupuoliroolittaminen nyt mitään vaarallista ollut. Se kertoo korkeintaan siitä, että sisällöntuottajalla ei ollut ihan homma hanskassa.

Eikä siitä huomauttaminenkaan mitään vaarallista ole. Eikä siitä tarvitse tehdä suurta numeroa suuntaan tai toiseen.

Sen sijaan juuri tämä ilmiö, mistä bloggari puhuu on täysin käsittämätön. Siis tällainen silmitön raivo ja naisviha näin pienestä asiasta. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, mikä asia on mennyt näin pahasti vinksalleen ja miten nämä ihmiset eivät itse tajua, miten pimeitä kirjoittelevat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Twitterissä viime kesänä muistaakseni sekä mies, että nainen twiittasivat keskenään samasta feminismiin tai sukupuolirooleihin liittyvästä asiasta ja miehen saamat kommentit olivat tyyliä "saako feminismillä pillua?" kun taas nainen sai itselleen juuri tuota laatua olevaa tekstiä ja monikymmenkertaisen määrän.

Ilmeisesti naista on vaan helpompi uhkailla. Mieleni tekisi kiroilla enemmänkin, mutta totean vaan, että helvetin idiootteja on jokainen, joka tällaista tekee.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Oli pakko kaivaa tapaus esille, kun jäi kaivelemaan mieltä. Oliko se tämä tapaus? : http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81691-koffilla-hav...

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tuohan se muuten oli. Tytöt ja koffi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"... miehen saamat kommentit olivat tyyliä "saako feminismillä pillua?""

Rahvaanomaisesta ja esittäjänsä sisäisestä epävarmuudesta kielivästä muotoilustaan huolimatta allekirjoittaneenkin osalle koitunut kysymyksenasettelu sisältää varsin merkittävän havainnon sukupuolten välisen seksuaalijännitteen muuntumisesta positiiviseksi elämänkokemiseksi strategisten arvovalintojen myötä - myös akateeminen tutkimustieto tukee tätä näkemystä ainakin laadullisilla mittareilla arvioituna :

http://www.livescience.com/1964-feminists-fun.html

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Itseäni huvittaisi, jos ei niin paljon surettaisi se,että tuo silmitön raivo ja uhkailu,joka pikkuasian vuoksi paisuu suunnattomiin mittoihin ja saatta kestää vuorokausia,
lähtee jotenkin ilmeisesti myös siitä oletuksesta,että nainen " ei voi mitään".
Miesten uho toisilleen on ihan eri tyyppistä.

Jonkinlainen heikomman kiusaaminen omien heikkouden tunteiden ja häviöiden kostamiseksi täytyy olla kyseessä.
Jos siihen yrittää vastata tavalla,jota miehet aina naisilta peräänkuuluttavat,siis kuuntelemalla ja asiallisuudella,
raivo vain pahenee.

Ainoa,mikä kelpaa on kauhu,pelko ja suru. No,ne tunteet kyllä heräävätkin.
Noiden ressukoiden ja heidän vaarallisuutensa vuoksi.
Osalta voi kuvitella miten äärimmäisen reaktion hyvänsä.
Terroristiainesta,selvästi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ilmeisesti kukaan ei ole myöskään sanonut heille että tuo ei ole miehekästä, ei tervettä, ei normaalia ja harvemmin edes laillista. Laumailmiö johon jotkut näkyvät hahmot netissä näyttävät mallia, niin se arviointikyky hämärtyy.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ainakin "toivottavasti sinut raiskataan" -toivotuksen alkuperä on varsin selvä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

http://kioski.yle.fi/omat/koskaan-ei-ole-liian-myo...

Tämän videon mukaan Rosa Meriläisen äiti sai puristettua Halla-aholta anteeksipyynnön. Ja sehän on ihan mahtavaa että Jussi H. lopulta pyysi anteeksi.

Nyt kun sen tiedon saisi kaikille noille copycateille, jotka toivottelevat naislle raiskauksia epidemisesti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Luokanopena olen ihmetellyt, miten valmiina ja sitkeinä sukupuoleen liittyvät stereotypiat ovat jo ekaluokkalaisissa - ei ihan kaikissa sentään. Kovin varmasti 6-7-vuotiaat jo ekalle luokalle tullessaan "tietävät", mikä on oikein tytölle tai pojalle. Ja myös sen oikean ja sopivan kontrollointi on jo päällä. Stereotypioita ei kai voi olla olemassakaan ilman niihin liittyvää moralismia ja kontrollia? Itsen ja muiden vahtimista. Sopivan rajojen kotrolli voi saada koviakin muotoja joissakin lapsissa. Onneksi kuitenkin syttyy ja syntyy myös oivalluksia ja vapautumista: joku kaveri tai leikki on vaan niin kiva ja lumoava, että se vie mennessään. Joskus näistä jää pysyväkin jälki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otsikkoon sanoisin että eihän se miehuus ole uhkattuna vaan ideologia on uhattuna.
Olemme tekemisissä kansainvälisen vallankumouksellisen rasistisen äärioikeistoliikkeen kanssa jonka ideologian yksi kulmakivi on sukupuoliessentialismi. Liike toimii sekä netissä että harjoittaa rasistista terroria. Nämä ihmiset eivät ole kiinnostuneet miehuudesta eikä naiseudesta vaan ideologiastaan. Mikään psykologisointi ei auta eikä johda mihinkään.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eli kaikki joiden mielestä miehet ovat marsista ja naiset venuksesta on rasistisia natseja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä blogissa puhutaan niistä jotka lähettivät vihapostia nuorelle naiselle joka oli nostanut aiheen pienellä kulmakarvojen nostolla facebookiin. Sinäkin tiedät sen mutta vänkätät jostain syystä jotain muuta. Miksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on maailma mennyt merkilliseksi, että jostain Anttilan mainoksesta, jossa puhutaan poikien ja tyttöjen leluista seuraa kauhea kohu.

Minä en nyt nähnyt noissa mainoksissa mitään pahaa, tietysti nykyään jokainen loukkaantuu jostain, ja varsinkin näissä sukupuoliasioissa tuntuu olevan eräillä kauhea pätemisen tarve.

Minusta mies ja nainen ovat erilaisia, eikä se nyt varmasti lasta saa sekasortoon, vaikka nyt olisikin tyttöjen ja poikien leluja.

Kaipa kohta ei enää saa sanoa, että on tyttö tai poika, vaan ihmishenkilö, samanväriset vaatteet ja samat leikit, ettei vaan roolit korostu.

Kauheeta paska-analyysiä nykyään tulee joka tuutista, ihminen on kyllä pohjimmiltaan helvetin tyhmä, kun tuollaisestakin asiasta jaksetaan vääntää.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

En minäkään näe siinä mainoksessa mitään väärää, siinä vain suosteltiin/ehdotettiin mitä pienille tytöille ja pojille voisi ostaa. Jos aikuinen osaa ola fiksu ja käyttää omia aivojaan niin silloin tämä osaa paremmin kuunnella ja seurata millä leluilla lapsi itse haluaa leikkiä. Turhaa tuommoisesta on nosta kohua, seuraavaksi varmaan rähistään yhtälailla joilulauluista. Myöskään toisen haukkuminen ja uhkailu on huonoa käytöstä. Parempi vain pysyä rauhallisina, näyttää esimerkkoä ja käyttää omaa päätään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ritala kohdistaa yllä nimittelynsä, kirosanansa ja vänkytyksensä yksinomaan puheenaiheen käynnistäneen tunnetun bloggaajan esittämiin ajatuksiin. Hänellä ei ole mitään sanottavaa törkeyksien viljelijöille ja uhkaajille. Tästä voi varmaan jokainen vetää omat johtopäätöksensä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset