Opehuone

Puheenvuoron yleisilme

Puheenvuoron yleisilme on kiukkuinen, ylimielinen ja änkyräoikeistolainen. Ennen oli kuulemma kaikki paremmin, kun ei ollut naisia määräilemässä, homoja hillumassa eikä tuulivoimaa tai EUta ja presidentin nimi oli Kekkonen.

Blogissa toisensa jälkeen kärttyinen äijä marisee vihreistä, muslimeista, feministeistä, vasemmistosta, suvaitsevaistosta, homoista ja muistelee omakehua säästelemättä suuruutensa päiviä, jotka ovat vuosikymmenten takana menneessä maailmassa.

Kärttyisille äijille kaikkialla jyllää vihervasemmistosuvaitsevaistokulttuurimarxilaisten salaliitto. Varmana todisteena tästä on mm. se, kun se oma automalli todetaan kehnoimmaksi katsatustilastojen perusteella.

Kärttyinen äijä saa aina komppaajia muista heimon jäsenistä ja kun yhteinen tunnelma on lietsottu sopivaksi, voi ketjuun kuin ketjuun ängetä joukolla hourailemaan homoista, maahantunkeututujista tai tuulivoimaloiden kavalista äänistä.

Kärttyisillä äijillä on toki tietty huumoriarvonsa, tiettyyn rajaan saakka. Ja ehkä monikin väkivallanteko  lähisuhteissa ja joukkoampuminen on vältetty, kun nämä ongelmakimput saavat oireilla Puheenvuorossa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

That dog älähts, to which kalicka kalahts ;)

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #11

Olisi parempi, jos blogin kirjoittaja poistaisi tämän aikalailla ala-arvoisen kirjoitelman kokonaisuudessaan kommentteineen.

Toivottavasti Olli tokaisusi oli sarkasmia..

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #13

Sensuuria toivotaan kun argumentit loppuvat :)

Ja mitä sävyyn tulee, niin tervetuloa internetiin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mäkinen varmaankin kirjoitti tässä itsestään?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ole toki yli viisikymppinen äijä, mutta en ole änkyräoikeistolaisten harhojen vallassa.

Harri Immonen

Mutta harhojen vallassa kuitenkin. Huomasitko muuten että palstan suvaitsevaisto yhtenä seksuaalineutraalina ryntäsi komppaamaan bloggaustasi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jota kuinkin noin. Lisäksi tämä äijä kööri kokee edustavansa kansan enemmistöä ja ihmettelee mikseivät median edustajat jaa heidän näkemyksiään.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Jep. Ja isoon ääneen huudetaan salaliittoa ja ylemmän tahon sensuuria. Säälittävää touhua suoraan sanottuna.

Harri Immonen

Senhän pystyy toteamaan kuka tahansa valtamediaa seuraava. On ilmeisesti hyvin suvaitsevaista valehdella asiasta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tilanne ei kuitenkaan ole yhtä paha kuin Aamulehden blogeissa. Se alusta on näivettynyt lähes kokonaan muutaman natsin kilpikonnapuolustukseksi, vaikka kukaan ei edes hyökkää.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voisitko luetella näiden muutaman Aamulehden blogin natsin nimet?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mielelläni luettelisin, mutta he esiintyvät nimimerkeillä. Nimimerkit ovat pysyneet samoina koko vuosikymmenen.

Puheenvuoron tiukka linja omalla nimellä esiintymisestä tekee tästä alustasta kaikesta huolimatta edelleen alansa parhaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #8

Ai että tiukka linja? Kuten vaikkapa tämän Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmasarjan henkilöhahmon osalta:
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/richardlamm

Ja kuvansa hän on napannut täältä:
http://www.waegook-tom.com/europe/wheres-cilla-black/

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #22

No, kai olet reklamoinut ylläpidolle? Ei näitä mikään telepatiaharava poista.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #25

Kyllä olen, kiitos kysymästä, jo viikko sitten. Koska mitään ei ole tapahtunut, kysessä oleva henkilö varmaan omistaa oikeudet naamakuvaan.

Juhani Nurminen Vastaus kommenttiin #8

Kaikella on puolensa. Näkisin kyllä, että jossain määrin olisi paikallaan sallia myös nimimerkillä tai pseudonyyminä kirjoittaminen. Kuten lähtökohtaisesti kaikki painetut lehdetkin tekevät, ml. Helsingin Sanomat. Bloggaagan todellinen henkilöllisuus tulisi tottakai olla ylläpidon tiedossa.

"Ropi" :-D

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onhan se oikeiston tilanne kertakaikkiaan surkea. Mitä nyt presidentti, koko hallitus ja selkeä enemmistö eduskunnasta on oikeistolaisia. Ei niillä voimavaroilla vielä paljon tehdä. Joka neljäs suomalainen äänestäjä on punavihermädättäjäpyöräilijäkommunistivasemmistolainen ja he estävät kaiken hyvän ja järkevän mitä voisi tehdä. Johtuu tietenkin siitä että järki on heillä. Oikeistolla on vain rahat. Kyllä vasemmisto on kärttyisten äijien haukut ansainnut, niin blogeissa kuin kaljakuppiloiden jutuissa.

Hannu Tanskanen

Muuten en sekaantuisi keskusteluun, mutta tuo autojuttu jotenkin tuntui tutulta ja kolahti.

Tyytyväisyys on kehityksen jarru, kun sanotaan vain "fantastista" vaikka maan asiat on päin anusta. Meillä Vihdissä on sellainen suljettu fb-ryhmä, jota vetää äijä, jolla kuvan mukaan on noin kymmenen lasta, ilmeisesti lestadio. Siellä saa sanoa vain " nami-nami" ja kaikki hurskaan tunnelman pilaajat heitetään ulos.

Jopa nämä landejuntit kyllästyivät niin, että perustivat toisen suljetun fb-foorumin, jossa saa sanoa mitä vain. Jopa niin mitä vain että poliisi on varoitellut. Suvakkifoorumin vetäjä katsoi kun väki väheni ja tuli uudelle foorumille. Kun sen lukijamäärä ylitti 2000 hän siirtyi itsekin puhelemaan sinne. Onneksi kukaan hänen horinoistaan ei välitä.

Uskoisin, että tässä on kysymyksessä vain suomalaiskansallinen kateus. Kun ei omia avauksia kukaan lue, aletaan ahdistaa luettuja ulos, " rasismi" on aina hyvä argumentti, sillä se voi olla ihan mitä tahansa tulkitsijasta riippuen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh. Hyvä huomio blogisti Esalta, mutta kyllä me naisetkin osaamme marista ja valittaa vähän joka asiasta. Ja mitä enemmän hyökkäät ja arvostelet jotakin toista ryhmää, niin sitä varmemmin saat paljon lukijoita ja peukutuksia ja parhaassa tapauksessa vielä saat kunnian olla Karusellissa.

Eihän kiitoksissa ja kehuissa ole oikein mitään mieltä, kuka niitä edes enää juuri viitsii lukea? Puhtaasti asiatekstit ovat entistä harvinaisempia ja kommentoinnitkin ovat aika vähäisiä verrattuna näihin "räyhäreiden" blogeihin. Näin muuttuu maailma eskoseni:)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Niin, pitäisi vaan muistaa ja jaksaa tehdä muutakin kuin klikata "suosittelen", jos kiiteltävää löytää.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo enämpi on vinkumistako rakentamista, samoin kommenteissa.

Tasapainossiin ja objektiivissiin plokeihin ei tule ollenkkaan kommentteja, koska voi sanoa vain, jess jess...

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Hyvin kirjoitettu. Nauroin ääneen. Lisää tällaisia hyviä huomioita ihmisistä kaivataan Puheevuoroon.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kekkosen aikaan oli myös se suuri ja mahtava Neuvostoliitto, mutta ehkä Puheenvuoron äijät sitäkin voisivat kestää. Kunhan ei vain olisi niitä homoja, transsukupuolisia, vähemmistöjä, feministejä, tuulivoimaa, saati Euroopan Unionia.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Milläs muulla sitä huomiota saisi, ellei änkyröisi?

Puheenvuoro -sivusto on perimältään seinä, jonne voi kirjoitella valvotusti omia 'graffitejaan'.

Muistan, että Hesari yritti aikanaan kartoittaa tunteenpurkauksia, laittamalla bussipysäkeille tyhjiä tauluja. Huonolla menestyksellä oletan, koska homma kuivui kasaan.

On tunnistettava, että Puheenvuoro -palstalle kirjoittavat niin kansanedustajat, ministerit, entiset ja nykyiset kuin mieltään purkavat/keskustelua herättelevät kansalaiset.

Ei siis millään tavoin pelkkien änkyrä-äijien purkaussivusto.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hyvä havainto.

Näin siinä voi aina käydä, koska Usarin Puheenvuoro on yksi vähiten moderoitu vakavasti otettava foorumi Suomessa. Siksi se on yksinkertaisesti briljantti.

Siksi on myös täysin mahdollista muuttaa Puheenvuoron yleisilme siihen suuntaan, minkä blogisti kokee oikeaksi. Se toteutuu kirjoittamalla niitä blogeja, joissa vältetään blogistin mainitsemat ilmiöt.

Blogistin oma blogi on hyvä esimerkki sellaisesta (sarkasmivaroitus!).

Hannu Tanskanen

Eikös se ole kansa eli lukijat, jotka päättävät mitä haluavat lukea? Tietenkin ylläpito voi laittaa kirjoituskiellon liian suositulle blogistille. Minulle tämä on tapahtunut useammin kuin kerran. Ymmärrän poliitikon ahdistuksen, jos julistuksiaan ei lueta, ehkä joku muu tiedottamisen muoto olisi silloin paikallaan. Kun emme ole edes Neuvostoliitossa.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Esa, M. Tämä foorumi on tavallaan kansan, mutta valikoidun. Jos olet joskus sattumoisin kuunnellut 'kansanradiota', on jossain määrin tunnistettavissa ilmaisutavan eroavuus.

On hyvä, että Puheenvuoro toimii viestintäkeinona tavalla, joka löytää laajat kansanryhmät - ei vain puhujien omat intressipiirit.

Käyttäjän HeikkiStrengell kuva
Heikki Strengell

Yleisilme puheenvoron ulkopuolellakin on änkyrä ja kiukkuinen. Suomalaiset vasemmalta tai (varsin liberaalilta)oikealta ovat minusta keskimääräistä enemmän individualistisia, taipuvaisia itsekeskeisyyteen ja haitalliseen narsismiin, ja navan seudulta asiat nähdään vain oman, tai siihen kuuluvan ympäristön näkökulmasta. Suomalaisen blogistin huolestuessa ilmapiiristä, hän sättii, moittii, halveksuu tai mustamaalaa sitä, enemmin kuin tarkastelisi esimerkiksi sitä; kuinka muuttaa tai vaikuttaa siihen, tai onko kenties oma näkemys sittenkään oikea, tai tarpeeksi kattava, vajavainen jne. Usein enemmin hyökkää vastustajan näkemyksiä kohtaan kuin lisää niitä omiinsa. Ajattelee ensin omaa etuaan, eikä esimerksi sitä, onko vallitseva ilmapiiri hyödyllinen tai paremmin suomalaisia ja heidän etujaan ajava, jne.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo oli sopivan änkyrä ja kiukkuinen kommentti tälle palstalle ja tähän blogiin : )

Minä ainakin kirjoitan rakentavasti AINA kun siihen on aihetta...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo oli sopivan änkyrä ja kiukkuinen kommentti tälle palstalle ja tähän blogiin : )

Minä ainakin kirjoitan rakentavasti AINA kun siihen on aihetta...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kiitokset hyvästä kirjoituksesta.
Samat harvat naamataulut jaksaa päivästä toiseen haastaa riitaa ja valittaa siitä miten kaikki on toisten syytä. Oppositiokaudella ennen viime vaaleja pieraistiin eetteriin noin 40-60 jokapäiväistä valitusta siitä miten paska maa Suomi on.

Se on tietenkin puoluetoimistossa suunniteltu juttu ja tietoisesti valittu strategia: hallitsemalla ilmatilaa annetaan mielikuva siitä että asia olisi jotenkin jokapäiväinen, kaikkia koskettava, elämää suurempi kärsimysnäytelmä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hyvää blogissa oli tämän verran:

"Puheenvuoron yleisilme on kiukkuinen, ylimielinen".

Siihen se jäi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Toivon mukaan ei jäänyt vain tähän...

Varmaankin jokainen meistä jäi ainakin hetkeksi nyt pohtimaan, että olenko minä tuo jankkaava änkyrä, joka hoitaa psyykeään täällä Puheenvuorossa vihaisena ja pikkumaisesti kaikkeen mahdolliseen turhaan tarttuen.

Harvoin sitä malkaa omassa silmässä edes huomaa...mutta jospa nyt hetken mietitään, että kutka ja ketkä se ylimielinen ja kiukkuinen taas onkaan. Minäkö, vai joku muu? :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse kyllä välillä sorrun puhumaan blogin vierestä, suoraan keskustelijalle kuitaten. Pitäisi nostaa omaa ärsytyskynnystä, mutta ei se ole helppoa. Ja samalla sitä itse tulee sortuneeksi sellaiseen mistä muita syyttää.

Harri Immonen

Änkyräsuvaitsevainen on puhunut, ugh!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Et taida ihmisparka ymmärtää mitä sana suvaitsevainen oikeasti tarkoittaa? En todellakaan pidä itseäni suvaitsevaisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset