Opehuone

Metsästäjien lajituntemus on surkeaa tasoa

  • Pieni näyte metsästäjätutkinnon "vaativuudesta"
    Pieni näyte metsästäjätutkinnon "vaativuudesta"

 

 

Metsästäjät mielellään kehuskelevat olevansa niitä todellisia luonnontuntijoita ja oikeita luonnonsuojelijoita. Todellisuudessa metsästäjien lajituntemus on surkealla tasolla. Metsästäjätutkinnon lajintunnistusosio on naurettava. Tutkinnon läpäiseminen ei luo mitään todellisia edellytyksiä sille, että metsästäjä osaa hämärässä, nopeissa tilanteissa, peitteisessä maastossa tms. erottaa onko tähtäimessä oleva lintu luvallista riistaa vai rauhoitettu laji. Eivät he osaa sitä edes kirkkaassa päivänvalossa.

Yle Kotka kävi seuraamassa kyyhkyjahtia. Videolla näkyy uhanalainen, rauhoitettu uuttukyyhky ammuttuna. Toivottavasti ampuja saa lain mukaiset sakot ja korvaukset maksettavakseen. Uuttukyyhkyn korvausarvo on 589€. Eräällä toisella paikkakunnalla on kuulemma räiskitty ajankuluksi tervapääskyjä ja tuulihaukkaa, kun kyyhkyjä ei näkynytkään. 

Kolme vuotta sitten Strömsö-ohjelmassa eräs metsästäjä esitteli saalistaan. Joukossa oli harmaasorsa. Mies tuomittiin 20 päiväsakkoon ja maksamaan linnun korvausarvo 752€. Oikeudessa hän esitti kaikenlaisia naurettavia väitteitä ja monin tavoin kehuskeli ehdottoman virheettömällä lajituntemuksellaan. 

Metsästäjien tekemien rikosten seuraamukset ovat naurettavan vähäisiä, jos joku nyt sattuu tyhmyyttään tai vahingossa jäämään kiinni. Erämiesten porukoissa, myös yhdistyksissä suojellaan seniilejä, puolisokeita, ympäriinsä räiskiviä vaareja ja tosiäijiä, jotka tappavat rauhoitettuja lajeja ja kehuskelevat sillä. 

Metsästys on nykyään pelkkä huvittelumuoto, on turha puhua enää mistään jaloista eräperinteistä. Rappeutunut meininki olisi parasta kitkeä pois sisältäpäin, mutta eipä sitä näy tapahtuvan. Yhteiskunnan onkin paljon kovemmin keinoin puututtava metsästäjien rikollisuuteen.

[Kommentointiloota on taas toistaiseksi kiinni, koska tänne näytti olevan tunkemassa muutama  Puheenvuoron pahimmista öyhöttäjistä toksista maskuliinisuuttaan oireilemaan.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset