Opehuone

Raha-asiansa sotkenut Trump on Kremlin sätkynukke

Puheenvuorossa on monia, jotka ilakoivat tästä faktojen jälkeisestä ajasta politiikassa. Nämä hahmot  mölähtävät riemusta aina, kun Soini taas kerran sotkee jonkin tärkeän tilaisuuden röhkimisellään, mutta Donald Trump se vasta onkin heille unelmien täyttymys, äijien äijä. (EDIT: parissa tunnissa monet kommentoijat ovat jo rientäneet halukkaasti todistamaan tätä...)

Trumpin tie valtaan on jo pystyssä pahasti. NY Timesin eri galluppien tulokset yhteenvetävä tilastosivu laskee Clintonille 85% todennäköisyyden päästä presidentiksi. Trumpilla on varsin mahdoton määrä osavaltioita voitettavana. Ja nykyiset täytyisi pitää hallussa. Toinen luotettava sivusto osoittaa tilanteen yhdeksän viikkoa ennen äänestystä vielä selvemmin.

Trump ei ole vain hulvaton rellestäjä politiikkasirkuksessa, hän on oikeasti valtava riski. Trump nimittäin on Venäjän vallanpitäjien taskussa, koska on lainannut niin paljon rahaa investoijilta ja pankeilta, joiden yhteydet ulottuvat Kremlin ytimiin saakka. Kun amerikkalaispankit lakkasivat rahoittamasta konkurssista toiseen taaplannuttaTrumpia, hän kääntyi epämääräisempien rahoittajien puoleen.

Tässä Time-lehden artikkeli, jonka on kirjoittanut republikaanihallinnossa korkeassa olemassa, varapresidentti Dan Quaylen viestintäpäällikkönä ollut asiantuntija, kirjailija Jeff Nesbit. Eli turha yrittää esittää mitään 'etelän media' -sönkötystä vastaukseksi tähän.

http://time.com/4433880/donald-trump-ties-to-russia/

Toivottavasti isänmaalliset tai muuten kotimaansa parasta ajattelevat amerikkalaiset ymmärtävät, että ei presidentiksi voi päästää seinähullua, jonka pallien ympärillä on siimalenkki, jota nyitään Kremlistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Trumpin omaisuuden, velkojen ja sidonnaisuuksien verkostosta on yritetty ottaa selvää, melko laihoin tuloksin.

Trump’s Empire: A Maze of Debts and Opaque Ties

http://www.nytimes.com/2016/08/21/us/politics/dona...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Trumpia voisi parhaiten kuvata termilllä hämärä liikemies. Tätä kautta on aivan selvää, että hänen intressinsä lepäävät siellä, missä ovat hänen taloudelliset intressinsä. Samalla on outoa, että hän tavoitteli presidenttiehdokkuutta. Tämä on outoa siinä mielessä, että tätä kautta hänen liikeotoimensa joutuvat julkisuuden valokeilaan lehdistön kautta.

On naivia uskoa, että Trump välittäisi tippaakaan Yhdysvaltain köyhistä valkoisista miehistä, jotka ovat hänen kampanjansa tukijoukko. Trumpin kaltaista liikemiestä kiinnostavat vain hänen raha ja hänen liiketoimintaintressinsä.

Tämän takia olisi eettisesti ja moraalisesti oikein, että yhdysvaltalaisäänestäjät tietäisivät Trumpin taloudellisista kytköksistä kaiken oleellisen. Käsitykseni mukaan Trump ei ole vielä julkaissut omia verotietojaan, vaikka sille ei ole sikäläisen verottajan mukaan mitään esteitä. Tähän voi olla lukuisia syitä. Voi olla, että Trump ei ole niin vauras kuin hän väittää olevansa. Voi olla, että hän ei anna niin paljoa hyväntekeväisyyteen kuin hänen pitäisi antaa. Voi olla, että tätä kautta saattaisi paljastua hänen yhteytensä venäläisiin oligarkkeihin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Niin onhan se aina parempi, että oman raha-asiansa sotkeneen maan banksterit kiristävät pallinarua kuin täysin ulkopuoliset tahot. Muiden maailman maiden kannalta US-bankstereiden naruttama pressa onkin pahempi.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Obama on USA:n heikoin presidentti pitkiin aikoihin sekä sisä- että ulkopoliittisesti. Clintonin valinta tietäisi Obaman harjoittaman politiikan jatkumista hamaan tulevaisuuteen. Trumpin kautta USA:laiset voivat viestiä kyllästyneisyytensä (Bill) Clinton-Bush-Obama presidenttikausilla harjoitettuun politiikkaan. Trumpin persoona ei ole tässä niin oleellinen, vaikka itse asiassa sekin miellyttää monia äänestäjiä, koska mies osaa olla maanläheisen oloinen. Suomalaiset Trumpin inhoajat ovat mielestäni heikosti informoituja johtuen suomalaisen median törkeästä puolueellisuudesta. Vaalien tulos voikin yllättää monet (samoin kävi Brexitin suhteen).

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mielestäni olet täysin väärässä väitteitesi kanssa ja etenkin olet väärässä sen suhteen, että Trumpin persoonalla ei olisi merkitystä. Trumpin ongelma on siinä, että hän puhuu mitä sylki suuhun tuo. Tietoa voi hankkia muualtakin kuin Suomen mediasta. Politifact.com sivuston sivu Trumpista ei ole kovinkaan kehuva:

http://www.politifact.com/personalities/donald-trump/

Hänen tarkistetuista väitteistään emävalheita (määrät suluissa) on 18% (44), valheita 35% (84), pääasiassa valheita 17% (42), puolitotuuksia 15% (36), pääasiassa totta 11% (27) ja totta 4% (9).

Otetaan Clintonin vastaavat luvut:

http://www.politifact.com/personalities/hillary-cl...

Niistä emävalheita (määrät suluissa) on 2% (6), valheita 11% (27), pääasiassa valheita 14% (35), puolitotuuksia 22% (54), pääasiassa totta 28% (68) ja totta 22% (55).

Ihmiset Yhdysvalloissa voivat olla kyllästyneistä Clintoneihin, Busheihin ja Obaman, mutta heidän korvaamisensa hämärällä liikemiehellä, joka on patologinen valehtelija, on umpityperyyttä.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Enempää pielessä ei kommentti voi juuri olla. Yhdysvaltojen media, pl FOX, on lopen kyllästynyt Trumppiin samoin kuin rep. johto mukaan lukien johtavat senaattorit ja ex pressat, joita ei kyyyhkyiksi voi lukea.
Olisi luokkaus verrata ketään koskaan elänyttä suomalaista Trumppiin mutta jostain vilunki-osastolat sellainen voisi löytyä. Sir Einollakin sentään oli joku ajatus. Amerikassa asuva perheenjäsen kertoi minulle että Trumpin pojista nuorempi yritti houkutella Joe Bidenia varapressan kandiksi. Hoidat ulko-ja sisäpolitiikan, Biden kysyi mitä Donald tekee? Poika vastasi: He´s gonna make USA great again! sillee.

Viime viikon TIME-lehdessä avattiin herran törkeyksiä Trump Tower rakennuksen valmistumisessa. Samaa on tullut esiin aikaisemminkin. Time, Washington Post yms ovat medioita jota ovat kaataneet ja nostaneet monumentteja ennenkin mm Nixon. Ja Vietnam.

Kyllä siinä nyt on persoonalla väliä jos on ydinasevaltion pomo. Tosin ei sitä kukaan yksinään pääse laukaisemaan. Se on toisaalta aika absurdi aihekin mutta Trump on samaa sakkia kuin Punakaarti v 1918, brexit ja nyt tämä ukko, metakka aikaiseksi ja katsotaan kuten käy. Mitään suunnitelmaa ei ole. Yleensä on käynyt todella huonosti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Borgman: Ei sinulla voi olla mitään tietoa siitä, mitä mediaa kukakin seuraa.

Valkoisen heteroukkelin angstia koko tuo uikutus Obaman heikkoudesta vain on. Mikä ihmeen itseisarvo 'vahvuus' on? Kyllä johtajuus USAnkin presidentin kohdalla on nykyään ihan muuta kuin aivotonta pullistelua.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

"Tässä Time-lehden artikkeli"

Kirjoitus ei ole Timen artikkeli, se on Nesbitin mielipidekirjoitus. Siinä toistellaan samoja uskomattomia väitteitä, joita on kehitelty vaalien alla Trumpin häviön varmistamiseksi. Roskaa kirjoitetaan Clintonistakin. Kaikkea ei kannata uskoa kovin helpolla uskoa vaalien alla.

Trumpin suosiota on ihmetelty. Jos asiaa lähestyy siten, että katsoo mitä Clinton on sanonut, huomaa mikä on ollut Trumpin vahvuus. Clinton on väistelijä, tyhjän puhuja, hän latelee poliittista jargonia selkäytimestä ja hänellä riittää kohuja, skandaaleja ja seliteltävää. Trump on valehtelijana läpinäkyvämpi, kalavaleiden kertoja ja liioittelija. Hän lupaa sitä ja tätä, muuri Meksikon rajalle ja vielä Meksikon maksamana. Ei tuollaisia puheitu kukaan ota tosissaan, eivät ihmiset usko, että Trump tulee koskaan toteuttamaan edes pientä osaa uhoamisestaan. Nuo puheet sen sijaan osoittavat ihmisille, että hän näkee ongelmia siellä missä kansa, ennen kaikkea, työläistaustainen valkoinenväestö kokee niitä olevan. Trumpin puheet ovat äänestäjille näiltä osin ovat hengennostatusta, ei toiminta lupauksia.

Clinton näyttäytyy Trumpin varjossa elitistiseltä patologiselta valehtelijalta. Hän tekee samoja virheitä kuin Bill, kiistää silloinkin kun on jäänyt housut kintuissa kiinni. Hilary ei ole kyennyt esiintymään vastuullisena johtajana, joka toimii myrskyssä oikein, ottaa vastuun, kuten johtajan kuuluu. Äänestäjillä on valittavana kieroileva elitistinen ammattivalehtelija tai kalavaleiden kertoja, näin ei ole mikään ihme, että Trump on näinkin pitkälle selvinnyt.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ei taida kauheasti auttaa Clintonin kampanjaa, että jahtaa internet meemejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ei taida kauheasti auttaa Clintonin kampanjaa, että jahtaa internet meemejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Leppäjärven kolmas hämärrys. Ensimmäinen Petran blogissa. Sama hämärrys samaan aiheeseen eli Venäjän hääräämiseen lännen oikeistokonservatiivisessa liikkeessä.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #11

https://www.youtube.com/watch?v=HoLDX6RHTY4

Sini Lappalaisen toinen hyökkäys. Ensimmäinen Petran blogissa. Sama hyökkäys samaan aiheeseen eli meemit blogikirjoituksen kommenttiosioissa.

EDIT: Ja mistä "hämärryksestä" sinä oikein meuhkaat? Lisäsin vain mielipiteeni kuutosen kommenttiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Älä yritä. Meemit kommenttioisiossa, yksisarviset lehmihaassa, nakit muumimukissa. Petran blogissa yritit tukkia kommenttiosion hämärrykselläsi jo ennen sen syntymistä.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #14

Minua ei kiinnosta "tukkia" ihmisten kommentteja, luin vain Petran blogin läpi ja lisäsin että Petran käsitys meemeistä oli virheellinen. Aika jännä, että nykyään voi olla "putinisti", vaikka en puhunut edes koko helvetin aiheesta. Puhuin meemeistä, ja meemeistä yksinään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Samaan aikaan Clintonin järjestö ottaa rahoitusta Saudeilta ja Ku Klux Klanin jäseniltä. Tuskin he hyvää hyvyyttään lahjoittavat miljoonia, he ostavat poliittista vipuvoimaa. Sama nainen oli Obaman mukana rahoittamassa, aseistamassa ja kouluttamassa ISIStä, Ranska ja Belgia maksoivat hinnan. Useita vuosia poliitikkona toimineena hän tuskin ei tiennyt ettei salaisia tiedostoja sisältäviä sähköposteja ei saa säilyttää omassa serverissä ulkopuolisten nähtävä ilman kunnollisia salauksia. Itse veikkaan ettei FBI nostanut syytettä vain koska Obama olisi armahtanut saman tien.

"Konkurssista toiseen taaplannut" Trump, mies, jonka sadoista yrityksistä noin 5 on mennyt konkurssiin. Aijai.

"Eli turha yrittää esittää mitään 'etelän media' -sönkötystä vastaukseksi tähän."
Esitän kummiskin. Seurailin lähteesi lähteitä ja ainut mitä löysin todisteeksi oli Trumpin kamppanjan jäsenen siteet Venäjään, en muuta. Kaikki muu oli republikaanien jäsenen salaliittoteorioita ilman todisteita. Trumpilla on vihollisia myös republikaaneissa, koska hän ei alistu puolueen käskytettäväksi, joten tämmöisiä puolueen sisäisiä avauksia pitää nauttia rekkalastillisen suolaa kanssa.

https://www.donaldjtrump.com/positions/pay-for-the...
Ohessa linkki siitä, miten Meksiko maksaa muurin. Eiköhän se muuri tule, Trumpilla on kokemusta isoista rakennusprojekteista ja toimii se muuri Israelissakin.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Hillary Clinton ja KKK?

http://www.snopes.com/clinton-byrd-photo-klan/

Aika hauska että Trump sai paskaa niskaansa valtamedialta kun Byrd "tuki" häntä, mutta kukaan ei valtamediassa sano mitään siitä mitä Clinton tekee tässä kuvassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Blogin aihe ei ole Clinton, vaan Trump, joten turha on putinistitrollien tulla hillumaan.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Joo, mutta jos joku tuo esille Clintonin, se ei tee heistä "putinistitrolleja".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Putintrollit paljastuvat hämmästyttävän ryhmävalppauksensa ansiosta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Okei, kysymys. Miten ja miksi olet päätynyt siihen tulokseen että olen "putintrolli"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Trump ja Kremlin sätkynukke ovat blogin avainsanat. Puyintrollit joukkorantautuvat puhumaan Clintonista. Sinä vielä tarkoituksellisen sekavasti jostain geelistä ja clintonin säärikarvoista eiku meemeistä ja kommenteista eiku seko seko.
Harmaatakin kyynärpää työntyi viimeisenä tähän pöytään. Sinä sait kai aktiviteettipisteitä nopeudesta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #22

"Sinä vielä tarkoituksellisen sekavasti jostain geelistä ja clintonin säärikarvoista eiku meemeistä ja kommenteista eiku seko seko."

Joo eli sinulla ei ole mitään mikä tukisi sinun väitettä siitä että olen "putintrolli", säälittävää.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #21

"Miten ja miksi olet päätynyt siihen tulokseen että olen "putintrolli"?"

Varmaan siksi että rasistiksi ja persuksi haukkuminen alkaa olla jo vanhanaikaista, sekä liian helposti osoitettavissa epätodeksi. Putinisti ja putintrolli taas ovat väitteitä, joita ei pysty eikä tarvitsekaan osoittaa todeksi sen enempää kuin epätodeksikaan, sen lisäksi että Putinilla pelotelu on lähes yhtä tehokasta kuin keskiaikainen paholaisella pelottelu. Jos annat pikkusormesi Putinille, niin se vie koko sielun.

Vielä on avoinna miten kiinnisaatujen putinistien ja putintrollien kanssa pitäisi menetellä. Maassa kun ei ole enää yhtään virallista miekalla tai kirveellä mestaaja, ja ilmeisesti roviolla poltaminenkin on jo epäsuotavaa hiilipäästöjen vuoksi.

Kun saataisiin se ensimmäinen todistetusti oikea putintrolli kiinni, niin uskottavuus paranisi huomattavasti. Muuten pitää vaan tyytyä siihen, että putintrolli on joulupukin, lumimiehen, isojalan ja Nessien hyvä kaveri.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Daniel Joku ei ole kunnostautunut muuta kuin putinilaisen Venäjän intressiafääriä koskevissa kysymyksissä. Siksi en voi kutsua raaistiksi mikä kyllä on ihan relevantti nimitys rasisteille.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #34

"Daniel Joku ei ole kunnostautunut muuta kuin putinilaisen Venäjän intressiafääriä koskevissa kysymyksissä. Siksi en voi kutsua raaistiksi mikä kyllä on ihan relevantti nimitys rasisteille."

kunnostautunut, eh? Eli sinä olet kunnostautunut trollaamisen saralla, kun et muuta tee kuin trollaa Uuden Suomen kommenttiosiossa just for lulz.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Sini itse edustaa ääripäätä, jolla on kova kaipuu totalitarismiin. Luonnollisesti hän ajattelee, että erimieltä olevat kuuluvat kolikon toiselle puolelle ja ovat yhtä fanaattisia, kuin hän. Ymmärrys ei riitä siihen, että mustan ja valkoisen välissä on harmaan monia sävyjä. Ei siis kannata ottaa kovin vakavasti.

Jukka Mäkinen

"Putintrollit paljastuvat hämmästyttävän ryhmävalppauksensa ansiosta."

Loistavaa, uraa uurtava päättelyä, jolle itse Sherlock Holmeskin kalpenisi.
Toisaalta,... Sini, Petra ja Esa toimivat hienosti yhteen pelaavana ja aina valppaana ryhmänä. Lähinnä tulee mieleen vanha kunnon punakoneen Petrovin troikka. Sekin oli venäläinen. Tre små troll... ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Enpä ole Opehuonetta enkä Hemulointia nähnyt monissakaan minua kiehtovissa tai aktivoivissa keskusteluissa, ikävä kyllä.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #33

Hauskin asia tässä on, Jukka, että en ole edes sanonut mitään Putiniin tai venäjään liittyvää. Koko juttu alkoi siitä, kun huomautin Petralle hänen "meemi-käsityksistään" ja Sini päätti hyökätä ja syytellä minua Putin-trolliksi.

Jukka Laine

Clinton clearly has work to do on the trust issue, though. Fifty percent of voters said Trump was more honest and trustworthy. Only 35% chose Clinton.

http://edition.cnn.com/2016/09/07/politics/how-hil...

Clintonilla on paha uskottavuusongelma. Toki Clinton itse yrittää käyttää Venäjän uhkaa argumenttina. Se voi vedota vanhempiin kylmän sodan ajat muistaviin äänestäjiin.

Suomalaisilla voi olla sotatraumaa ja pienen kansan itsetunto-ongelmia ja alemmuuskomplekseja, mutta Yhdysvaltojen vaaleissa ratkaisevat ihan muut asiat.

Ilkka Huotari

Tämä oli hyvä blogi - viihteenä.

Ihmiset pitävän kuitenkin Trumpia luotettavampana kuin Clintonia: http://www.breitbart.com/big-government/2016/09/06...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Breitbart on nyt on vain äärioikeistolainen valemedia. Et varmaankaan tätäkään tiennyt?

Ilkka Huotari

No mikä nyt on sitten valemedia ja mikä ei. Vain 6 % luottaa (perinteiseen) mediaan: http://www.huffingtonpost.com/entry/trust-in-media...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

No Medioihinhan kuuluukin suhtautua kriittisesti. Mutta valemediat eivät edes pyri totuuteen. Media on konservatiivisen taantumuksen ja antifeministisen liikkeen instrumentti ja sillä on vain instrumentaalinen arvo sen luojille. Perinteinen media taas tottelee perinteitään jotka ovat suurimmaksi osaksi demokratiamyönteisiä, kulttuurimyönteisi, naismyönteisiä, vähemmistömyönteisiä, laatutietoisia, esteettismoraalisia, rakentavia jne.

Risto Laine

Täällä paljon luotettavia medioita http://drudgereport.com/
Sivusto ei itse tuota sisältöä vaan linkittää uutisia ja artikkeleja mitä maailmalla tapahtuu, myös Usa:ssa. Joten ei tarvitse olla Iltiksen ja Hesarin varassa :)

Melekoonen määrä vierailijoita.
VISITS TO DRUDGE 9/07/16

032,242,108 Past 24 Hours
868,825,407 Past 31 Days
9,422,184,372 Past Year

Myös täältä voi seurata tilastoja:
http://www.rasmussenreports.com/

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sen lauluja laulaa kenen leipää mussuttaa..

Kannattaa tutustua Clintonin Moskova-kytköksiin myös.

Clintonin allekirjoituksen turvin parikymmentä prosenttia USAn uraanin tuotannosta siirtyi Rosatomin hallintaan, kun Uranium One yhtiö myytiin venäläisille. Taisi olla Kanadaan merkitty firma jolla oikeudet muistaakseni Kazakstanissa joihinkin kaivoksiin..

Uraanin tuotanto liittyy "kansalliseen turvallisuuteen" ja kyseinen kauppa siksi vaati hyväksynnän mm ulkoministeriltä..

Tämän kaupanteon yhteydessä Clintonin säätiöön ilmestyikin muistini mukaan noin 2,5 miljoonan lahjoitus myyjä osapuolelta ja venäläisiltä tuolloin ulkoministerinä toiminut rva Clinton kuittasi "kevyen" puolen miljoonan puhujapalkkion Moskovassa, Kremliä lähellä olevien investointipankkien järjestämässä tilaisuudessa, pitämästään mainospuheesta.

Risto Laine

Niin ja on tässä tuore Dokumentti joka kertoo hämärä jutuista. https://www.youtube.com/watch?v=7LYRUOd_QoM

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Yksi blogin aiheeseen sopiva "hämärähomma" on tämä MI6 agentti Gareth Williams'n kuolema omassa kodissaan.

Mies oli juuri jäänyt kiinni hakkeroituaan laittomasti B.Clintonin tietoja.

Työnsä liittyin Venäjältä virtaavan rikollisen rahan seurannan mahdollistamiseen jonkinlaisten teknisten laitteiden avulla.

Mies löytyi kotoaan ammeesta lätkäkassissa.

Puhelinvastaaja oli kuoleman jälkeen pyyhitty ja jotain todistusaineistoa siirrelty vaikka kohde oli poliisin valvonnassa.

Kirsikkana kakussa on Scotland Yard'n lopputulema, jonka mukaan kuolemaan ei liity muita henkilöitä.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3215890/Sp...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Oliko pollidiumia kuten lontoolaisen trollin käydessä ylimääräiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset