Opehuone

Äijämölähtely pois itsenäisyyspäivän vietosta!

Itsenäisyyspäivänviettomme koko kuva? Joku äijä komentaa mölinä-äänellä nuorille partiolaisille "NOSTA --- LIPPU!" Sitten (ainakin radiosta kuultuna) luokattoman huonosti veisaava eläkeukkojen kuoro möläyttää Kilpisen ja Koskenniemen Lippulaulun. 

Itsenäisyyspäivästä saataisiin heti paljon laadukkaampi, jos tuollainen menneen maailman möykkätyyli siivottaisiin pois jo aamusta. Lipunnoston juhlallisuus ei todellakaan siitä kärsi, jos annetaan partiolaisnuorten ilman jonkun päsmärin komentohuutoja hoitaa se, onnistuu varmasti. Annetaan myös laulussa nuorten äänen kuulua ja paikalla voisi olla vetovastuussa myös joku taitava yhteislaulattaja. Laululaahustus mieskuoron perässä ei ole kovin juhlavaa kuultavaa.

Suomen itsenäisyyspäivästä tuskin kannattaa kuvitella saatavan joskus iloista kansallispäivän viettoa eurooppalaisten sivistysmaiden tapaan. Meille metsäläis-bysanttilaisuus sopinee lopulta paremmin ja melankolisuushan on kätevä konsti vaikuttaa syvähenkisemmältä kuin onkaan. Mutta silti itsenäisyyspäivän vietosta kannattaa ihan järkisyistä ja reilun joukkuepelin hengessä tehdä konkreettisesti moniäänisempi ja vähemmän pakonomaisesti taaksepäin katsova. 

...

LISÄYS: Luonnollisestikin Tähtitorninmäen lipunnostotilaisuus olisi 100-vuotisjuhlallisuuksiin mennessä otettava isänmaallisiin käsiin, pois äärinationalistisen persuoikeiston valtaamalta Suomalaisuuden liitolta.

Asiaa hoituu yksinkertaisimmin siten, että tuon maa-alueen haltija, luultavasti kaupunki tai ehkä yliopisto, osoittaa mölinäsuomalaiselle järjestölle paikan muualta, mieluiten mahdollisimman syrjäiseltä paikalta. Kaupunki omistaa vesivoimaloita jossain Kymenlaaksossa ja Karjalassa. Sellaisen pihamaa voisi olla hyvä paikka.

Tähtitorninmäen juhlava lipunnosto voidaan antaa vaikka partiolaisille hoidettavaksi. Jos muutoksia ei tule, on kysyttävä, miksi YLE ja partiolaiset täysin erilaisen arvopohjan omaavina tekevät yhteistyötä äärinationalistisen, rasistisen oikeistopuolueen valtaaman Suomalaisuuden Liiton kanssa?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Joku äijä komentaa mölinä-äänellä nuorille partiolaisille "NOSTA --- LIPPU!""

Taidan ymmärtää Esa-trollin pointin. Kävisikö sellainen tasa-arvoiskorrektimpi spektaakkeli, että joku neutraalimetroseksuaalinen nuori vaikkapa Tom of Russia -hahmo kuiskaisi pehmeästi "Levitetään siskot kirjava symbolivaate" ja sitten bailattaisiin eteenpäin katsoen 70-luvun kansanperinnebiisejä vaikkapa 'We shall overcome' ja 'All you need is Mir' samalla kun lippu aukeaisi kukkaansa valmiina salossa, joka ei muistuta tankoa eikä sen päässä varsinkaan ole mokkulamaista nuppia vaan, no mitäs sheivaamatonta siellä oikeastaan voisi olla?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei kävisi, ideasi on surkea. Etkö osaa lukea? Minä ehdotin yllä mielestäni riittäviä muutoksia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...on kysyttävä, miksi YLE ja partiolaiset täysin erilaisen arvopohjan omaavina tekevät yhteistyötä...Suomalaisuuden Liiton kanssa?"

Niin. Tuota sanotaan suomalaiseksi suvaitsevaisuudeksi. Siitä olemme perinteisesti olleet ylpeitä. Ilman toiseuden hyväksymistä ja laajapohjaista yhteistyötä ei olisi ollut talvisodan henkeä eikä Suomi nyt olisi se hyvinvoiva ja hieno länsimaa, missä Esankin kaltaiset saavat ja voivat olla, asua, elää ja tehdä työtä omien arvojensa pohjalta muitakin arvostaen pelkäämttä, että tulee joku hemmetinmoinen besserwisserdiktaattori sanomaan, että sinä ulos ja pois itsenisyyspäivän vietosta, koska sinulla on erilainen arvopohja senkin alempiarvoinen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voisivathan Nuoretkotkat ja Pioneeritkin osallistua yhteistyössä partiolaisten kanssa juhlamenoihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On jollain isot murheet itsenäisyyspäivänä. Eipä haittaa mua, en oo edes koskaan miettinyt tollasia asioita, mutta kaipa se nykyaikana sitten häiritsee jotakuta.

Mä jaksan aina ihmetellä, miten ihmiset jaksaa pahoittaa mielensä mitä ihmeellisimmistä asioista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinä se kierrät joka blogissa kommentoimassa pohjimmiltaan yhtä ja samaa ajatustasi. Jos kerran kaikki on turhaa paskaa ja ei maksa vaivaa, niin miksi edes vaivautua aina samaa jauhamaan joka blogiin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kaikkia ylläolevia - ja epäilemättä myös tulevia - Savolaisen, Remeksen ja Ritalan kommentteja yhdistää eräs palindromi: Aito idiotia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvelet opettajana meidän olevan kaltaisesiasi, sinulla on siihen oikeus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi on yksi opettaja joukossa, joka viisaudellaan saa tyhmät rivikansalaiset ruotuun. :)

Niko Sillanpää

No kappas, Mäkinen puskee gender-feministien toxic masculinity -ajatusulostetta. Sori Esa, mutta se ja muukin sjw-diskurssi haukkasi juuri äsken sitä itseään oikein kunnolla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lisätäänpä Puheenvuoron änkyröiden verenpainetta vielä hieman! (On ilo palvella!)

Suomalaisuuden Liitto on senkin vuoksi aivan sopimaton järjestämään po. 'puolivirallista' itsenäisyyspäivän lipunnostoa, koska se esiintyy vihamielisesti maan ruotsinkielisiä ja ruotsinkieltä kohtaan.
Kannattaa muistaa, että hyvin huomattava osa kansallisen heräämisen ja itsenäisyysmielisyyden syntyajan poliitikoista ja kansalaisaktiiveista oli suomenruotsalaisia - olkoonkin, että se johtui osittain myös vallitsevista sosioekonomisista oloista.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Suotta jauhat ruoansulatuselimistön lopputuotetta. Suomalaisuuden liitto ei käy sinulle tasan siitä syystä, että johtoon kuuluu perussuomalaisia, joita kohtaan tunnet mitä syvintä vihaa ja antipatioita, ja joiden olemassaoloa et missään muodossa hyväksy.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomalaisuuden liitolla on ollut tärkeä mandaatti, mutta se on menettänyt se jo ajat sitten fennomaanisen sekoboltsin Pihkalan takia. Nykyinen, perussuomalaisten rasistisiiven valtaama liitto on mitätön, se ei edusta liputtamisesta ja kansallisista juhlapäivistä kiinnostunutta vastuullista yleisöä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No miten tällainen kauheus nyt sitten lopetetaan, mulla ei oo eurookaan kiinni vaikka lipun nostais kuka vaan. Tää ei herätä täällä kaukana pahasta maailmasta minkäännäköisiä pahastumisia tai iloitsemista.

Niin eli onko toimintasuunnitelmaa, vai onko tämä vain pahan olon purkua?

Joka tapauksessa hienoa, että on tämäkin kanava purkaa pahaa oloa, mutta eipä se taida tämä blogi kauheasti tuohon itse asiaan vaikuttaa, taidat joutua vielä vuosikausia kärsimään tuosta järkyttävästä tapahtumasta. Otan osaa, jos tuska on kova.

Ajattele kuitenkin positiivisesti, että se on vain pienen pieni osa itsenäisyyspäivän viettoa, älä anna sen pilata elämääsi.

Ny kohta kun tuo mielenosoituskin on ajanut kaikki natsit pois Helsingistä, niin sielläkin on taas tilaa hengittää vapaammin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Taas tätä yhtä ja samaa Ritalan antia. On tullut selväksi jo, että sinulle ei ole millään mitään väliä. Äläpä tule enää tänne sitä toistelemaan, pura paha olosi muualla vastedes.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu se kuoro oli aivan toivoton siellä radiossa eilen aamulla. Laahaavaa puhelaulua. Todellakin pitäisi koko repertuaari vaihtaa tai vähintään kuoro.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko Ylen lähetyksen välittämä hauraus ilman hartautta kyllä kertoo siitä että itsenäisyyspäivä on menettämässä merkityksensä mitä siihen liittyviin rituaaleihin tulee. Suomalaissuden liitto ei kai ole pessyt pöytää Pihkalan jäljiltä. Nyt se on persujen ponnahduslauta virallisuuteen mutta sekään ei puhuttele ketään.
Jos järjestön perimmäinen tarkoitus on suomenruotsalaisten aseman heikentäminen niin silloinhan on vain hyvä että tarjoavat haukotuttavaa kulttuuria.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen yhtälö jossa, a. Ollaan hyväosaisia ja osa eliittiä. b. Levitetään eliittivihaa, ei voi tuottaa kuin banaalia ja väsynyttä kulttuuria.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset