Opehuone

Se varsinainen lapsivaikutusten arviointi: adoptioprosessi

Uudistettu avioliittolaki jäi kumoamatta. Odotetusti ja selvin luvuin. Ääriuskovaisten konservatiivien kansalaisaloite sai kunnon tyrmäyksen. Toivottavasti jatkossakin tämän ryhmittymän vehkeilyt yhteiskunnan takapajuistamiseksi tyrmätään.

Viimeisillä voimillaan Aito avioliitto -ryhmittymä yritti kiihottaa kuvittelemaansa 'hiljaista enemmistöä' vouhkaamalla jo tutuksi tulleella tavalla lapsivaikutusten arvioinnista, siitä miten se on jätetty tekemättä jne. Väite on tyhjää täynnä, sillä keskeiset lastensuojelun asiantuntijatahot puolsivat avioliittolain muuttamista tasa-arvoiseksi. Väite kätkee asiallisen kuorensa taakse vain vihaa ja pelonlietsontaa ikivanhassa muodossa: Mitä kaikkea kauheaa juutalaiset, venäläiset, homot, serbit, kroaatit, turkkilaiset, neekerit, natsit, etelävaltiolaiset, vapaamuurarit jne tekevätkään lapsille sellaisia kynsiinsä saatuaan.

Adoptiolasta haluava pari, olivatpa he sukupuoliltaan vaikka mitä, joutuu tosielämän lapsivaikutusten arviointiin, eli adoptioprosessiin. Se kestää usein vuosia. Kaikki elämän aspektit pengotaan. Eräs tuttavani sai kuulla, että hänen haaveensa kirjan tekemisestä saa hänet vaikuttamaan epävakaalta ja ehkä lapsi ei lopulta olisikaan kovin tärkeä hänelle. Eräs toinen pari sai kuulla, että 'teillä on tyhjiä viinipulloja näkyvillä'. Pahinta voi kuulemma olla, kun pariskunta ajetaan epäilemään toinen toistaan. 

Kovaa peliä, johon yksikään luonnonmenetelmällä lapsen hankkiva pari ei ikinä joudu! Lapsen saa tehdä kuka vain, mitään lupia ei tarvita, ei avioliittoa, ei pysyvää parisuhdetta, ei uskottavan vakaata sosioekonomista asemaa. Kukaan ei kysele tai selvitä monin kotikäynnein kyvykkyyttä lapsen kasvatukseen ennen sen saamista. Leimasin ei pauku virastossa, senkun panee vaan vaikka kännissä ja huumepäissään jotain tuntematonta. Minkäänlaista lapsivaikutusten arviointia ei tehdä kilahtaneimmankaan ääriuskovaisen aitoavioliittolaisen parin osalta, ei vaikka heillä olisi jo useampi lapsi vanhatestamentillisessa oman lahkon kotiopetuksessa.

Hourupäisimmät saattavat nyt luulla, että heti maaliskuun alusta alkaen tämä kauhistuttavasti langennut yhteiskunta alkaa jakaa homoille vauvoja statusleluiksi kuin liukuhihnalta jopa vanhemmiltaan näitä riistäen. Ei, ei ole olemassa mitään homojen ohituskaistaa.  Sama jopa vuosien adoptiorumba on edessä kaikilla perheen ulkopuolista adoptiota haluavilla. 

www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/adoptiot/kansainvalinen-adopti...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

AA:n kommenteista sai sen kuvan, että heteropareilta riistetään lapset homoille annettaviksi.

Tässä käy kuten sukunimilain kanssa aikoinaan. Nykyään kukaan ei enää mieti vanhempien siviilisäätyä, ja avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia kohdellaan samoin kuin avioliitossa syntyneitä.

10-20 vuotta eteenpäin, eikä kukaan mieti lasten vanhempien sukupuolta. AA:set näyttävät yhtä naurettavilta kuin nykyisen sukunimilain vastustajat nykysilmin katsottuna.

Pekka Pylkkönen

Samaa sukupuolta olevien avioliitot saattavat kuitenkin olla 20 vuoden päästän sen verran harvinaisia että ihan itsestäänselvyyksiksi ne eivät välttämättä muutu.

Blogistilta hyvä pointti kuitenkin. Adoptioprosessi on aika paljon tarkempi lapsivaikutusten arviointiprosessi kuin lainsäätäjän tilaama yleiskatsaus.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Itsekin saatan arastella välillä tummahipiäisiä mieshenkilöitä, vaikka tiedän ettei niitä kannata pelätä sen enempää kuin vaaleahipiäisiäkään miehiä.

J.K N*ekeri on ruma sana, vaikka sitä käyttäisikin vain tehokeinona.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä. Se oli tässä tietenkin vain tehokeino kuvastamassa sitä, mitä vihaajien hurskaan ulkokuoren möyryää.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Erään tutun adoptioneuvonta kosahti siihen, että hän asui kimppakämpässä - jossa siis olisi ollut useampia aikuisia tukena ja vieläpä yksi pikkulapsi uuden tulokkaan seurana, mut olihan moinen kommuunimeininki nyt paljon arveluttavampaa kuin yksinhuoltajaelo omassa yksiössä.

Mutta mitä lapsivaikutusten arviointiin tulee: nythän Aa-aloitteen kohdalla tasa-arvoisen avioliiton kannattajat sellaista toivoivat, mutta lakivaliokunnan kok, kesk ja ps äänestivät toiveen nurin. Jatkossa voi siis perustellusti todeta, että samasukupuolisten parien kohdalla lasten asia on selvitetty paremmin kuin mies-naisparien. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset