Opehuone

Eläköön YLE!

  • Eläköön YLE!

Yhteinen Yleisradiomme on laadukas media, edustava moniarvoisen maamme kuva!

Olen Ylen palveluiden suurkuluttaja. Työssäni käytän Ylen oppimisen palveluita säännöllisesti. En omista televisiota, eli erittäin harvoin seuraan mitään lähetyksiä suorana, vaikka se Areenan kautta onnistuisikin. Urheilu ja hartausohjelmat eivät kiinnosta minua ollenkaan, mutta ymmärrän toki, että niitäkin on oltava. Yksineläjänä kuuntelen paljon radiota, eniten Ylen Ykköstä. Yle Puheen puolelta kuuntelen mm. Politiikkaradiota ja Perttu Häkkistä. Minulla on RSOn kausikortti, joka toinen viikko pääsen hienoon konserttiin ja kaikki muu löytyy Arenasta. Musiikkiohjelmista olen suorastaan addiktoitunut Risto Nordellin ohjelmiin ja Kare Eskolan Välilevyihin. Niissä on hyveenä myös pyörryttävän hyvä suomenkieli, en siedä yhtään "siis mä niiku koen" -määkynää.

Parannettavaakin on: Uutistoimitus suhtautuu vanhaan pahaan tapaansa edelleen väheksyvästi ympäristöaiheisiin, edes ilmastonmuutoksella ei kovin usein ole pääsyä puoli yhdeksän lähetykseen, vaikka sen tärkeämpää aihetta on vaikea edes kuvitella. Tulevaisuuskysymykset ylensäkin ovat liian vähän esillä, aivan liikaa pyöritään poliitikkoäijien päiväkohtaisissa sekoiluissa. Toimittajien kyky teräviin jatkokysymyksiin on melko heikko, toisinaan poliitikkohaastatteluja on tuskastuttavaa seurata, kun se ilmeisinkin jatkokysymys jää tekemättä. Myös EU:n käsittely on liian pintapuolista ja vajavaista: Brysselissä taitaa olla peräti kaksi toimittajaa, kun jossain Kymenlaaksossa alueradiota tekee kuulemma yli kaksikymmentä päätä... Toivoisin myös kunnon satsausta laadukkaaseen tiedeohjelmaan, Prisma Studio on jo väsähtänyt. Hyvää mallia löytyisi maailmalta. A2-vänkäysillat ovat turhanpäiväisiä, MOT:ssä on katkeruuden sävyä - tutkiva journalismi on niin tärkeää, että ansaitsemme parempaa.

Ruskeaoikeiston valitusvirsi puolueellisuudesta on aivan turhaa. Se, että televisiosta tulee ohjelmaa, joka ei vastaa omaa maailmankuvaa ja mielipiteitä ei ole mikään iso ja oikea ongelma, jos valittajan oma maailmankuva on vinksahtanut, vanhentunut ja vihamielinen.

PS. Tiesittekö, että Areenassa on kymmeniä Markus Kajon radiopakinoita!?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Yle on viime aikoina kiitettävästi tarjonnut myös kuplan ulkopuolelta tietoa, mm. islamiin liittyvät Ulkolinja-dokumentit. Siitä iso kiitos. Kansallisen yleisradioyhtiön ei pidä valita puolta politiikassa vaan sen täytyy pysyä objektiivisena tiedonvälittäjänä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Juuri nyt TV1:ssä on menossa asiallinen ja perusteellinen keskustelu eutanasiasta. Hidasta, perusteellista dialogia, televisio-ohjelmana ei sitä sähäkintä sorttia, mutta näin kuuluu tärkeitä aiheita käsitellä. Tätäkin varten on oltava YLE, vaikea kuvitella kenenkään muun hoitavan tätä(kään).

Juuso Hämäläinen

Olen Ylen toiminnan ehdoton kannattaja. Se on ainut media ja kanava Suomessa, jossa on edes pyrkimys laatuun hömpän sijasta, joka tekee meistä pian yhtä tyhmiä kuin tavalliset jenkit ovat.

Saksassa eläneenä tulin tietämään mitä Saksan valtiojohto asetti tavoitteeksi verovaroilla tuetuille tv-kanaville.

Ministerin sanoin niiden on näytettävä kansalle asioita, joista kansan tiedettävä eikä asioita, joita kansa haluaa nähdä.

Suuri viisaus tässä. Siksi Saksan kansa on valistunut duunareista alkaen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Loppupeleissä Ylellä on maanpuolustuksellinen tehtävä. Kun ruskeaoikeisto haluaa romuttaa kielen kommunikatiivisen puolen se ajaa autoritääristä yhteiskuntaa missä kansalaisten ei kuulukaan kommunikoida maailman kanssa vaan totella. Nykymaailmassa sellainen kansa joka ei osaa kommunikoida ei myöskään pysty puolustautumaan kun ollaan jossain katastrofitilsnteessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset