Opehuone

Se ihan toisenlainen puoluekokous

 

Puoli yhdeltätoista alkaen jokainen voi seurata sitä kesän tolkullisinta, sivistynyttä ja fiksusti hoidettua puoluekokousta. Tampereella Vihreiden puoluekokouksessa ei mölistä, juntata, uhkailla eikä heilata. Kukaan ei ole uhokännissä, ketään ei vihata. Puolue ei repeä kahtia eikä väistyvälle puheenjohtajalle vi##uilla puhujapöntöstä.

Tampereella kokoontuu puolue, jonka kannatus tuoreessa HS:n 'voisin äänestää'-tyyppisessä kyselyssä on suurin ja eduskuntaryhmä yhtä suuri kuin asiansa sotkeneen ex-hallituspuolue Perussuomalaisten. Gallup-kannatus on noin kaksinkertainen. 

https://www.vihreat.fi/live

Uusi puheenjohtaja on joku kuudesta hyvästä ehdokkaasta. Kuka, se selviää noin kello 14. Perussuomalaiset mainostivat tehneensä puheenjohtajavalintansa 'demokraattisimmalla mahdollisella tavalla'. No miten sen nyt ottaa... Vihreiden puheenjohtaja valitaan suoraan jäsenäänestyksellä. Vain yhdistyslain pykälien takia jäsenäänestys on muodollisesti neuvoa-antava. Puolueen järjestöjen jäsenet ovat äänestäneet kirjeitse, 66% käytti tätä tilaisuutta hyväkseen. Komea luku, pitikös sen puolueaktiivisuuden aika olla ohi? Jokainen sai rauhassa kotonaan harkita valintojaan ihan rauhassa, ilman urheiluhallillista kännisiä ja aggressiivisia uhoporukoita hiillostamassa. Käytössä on siirtoäänivaalitapa, joka takaa, että annettu ääni ei mene hukkaan, vaan vaikuttaa lopputulokseen. Vaalisalaisuus ja äänioikeus on turvattu, jäsenellä on yksi ääni, vaikka hän olisikin parin vihreän järjestön jäsen. Kuoret avataan ja äänet lasketaan vasta puoluekokouspaikalla.

========= 

No niin, neljän tunnin viivästyksen jälkeen valittiin Touko Aalto lopulta selvin numeroin, 3 489-2 111. Flöjt ja Parviainen putosivat ensin vuoroillaan pois, sitten Mikkonen. Jäljellä olivat Aalto, Ohisalo ja Kari. Putoavan Maria Ohisalon äänet laskettiin uudelleen ja niissä olikin (ainakin minulle) yllättäen äänestetty Toukoa enemmän kuin Emmaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Onhan se erilainen siinä mielessä ettei se ketään kiinnosta, samoin kuin RKP:n kokous taannoin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mölähdyksesi kertoo enemmän sinusta kuin Vihreiden puoluekokouksen kiinnostavuudesta tai merkityksestä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Aivan oikein ,kiinnostihan se kyllä joitakin. Jännää oli niillä joka olivat suunnitelleet ääntenunohdusoperaatioin.

Hyvinhän se lopulta saatiin sumplittua ja suunniteltu ehdokas kruunattiin.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Toivotan onnea ja menestystä uudelle Vihreiden puheenjohtajalle, olipa hän sitten Emma Kari tai Touko Aalto! Hieman ihmettelen, miksi blogisti etsii vertailukohtaa erityisesti Perussuomalaisista, varsinkin luettuani blogin ensimmäisen kappaleen?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No ehkä olisi selvemmin pitänyt sanoa: Kummallakohan joukkueella on paremmat edellytykset toimia vastuullisesti politiikan johtohommissa?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#3

Pidän nykyisen hallituksen politiikkaa hyvin monella eri alueella epäonnistuneena, täydellisenä katastrofina. Mielestäni hallituspolitiikasta ovat kuitenkin ensisijaisesti vastuussa Keskusta ja Kokoomus, vaikka ne päällisin puolin vaikuttavat tavoiltaan niin kovin paljon sivistyneemmiltä kuin ns. "persut." Perussuomalaiset ovat toimineet hallituksessa lähinnä tahdottomina perässäjuoksijoina ja napinpainajina, vastuullisena heidän toimintaansa ei voi millään mittarilla pitää.

Kirjataan vielä auki sekin, että nykyisistä puolueista lähinnä Vihreät on se puolue, jolta voisin enää mitään odottaakaan, aivan erityisesti koulutus-, tutkimus- ja vastuullisen ympäristöpolitiikan alueilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko kokous todella noin tylsä?

Käyttäjän JukkaTanttari kuva
Jukka Tanttari

Tylsältä vaikuttaa. Ainakin vertailukokouksesta kertoviin lehtitietoihin [1] peilaten. Kuka nyt sitten mistäkin tykkää.

[1] http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258605.html

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Toivottavasti punavihreiden kokouksessa tehtäisiin oikeat valinnat, kun muiden valinnat ovat aina menneet väärin - lukuun ottamatta Vasemmistoliitoa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kyllä sielläkin jotkut tulevat vihreiksi kateudesta.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Vihreät ovat samaa sakkia, korvanneet vain heilauksen fraasilla "julkisen sektorin pienipalkkaiset naiset". Yhtä vihaisia ja kyvykkäitä kuin äärinuivatkin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Laitat siis Hitler-tervehdyksen ja "julkisen sektorin pienipalkkaiset naiset" -fraasin väliin yhtäläisyysmerkin? Sillä lailla.
Olen tässä kuunnellut tuota kokouksen nettistreamiä poliittisesta keskustelusta, mutta eipä ole kertaakaan tullut tuo sanottua.

Mutta, joo eräät ovat häkellyttävän faktaresistenttejä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Aasit seuraavat fyyreriään molemmissa liikkeissä uskollisesti ilman ainuttakaan omaperäistä ajatusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #18

Huonoimman trollauksen säälipistesarjan palkinto on sinun.
https://imgflip.com/i/v6eep

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Populistijohtajat väistyvät perättäisinä viikonloppuina. Tosin jos Emma Kari saa Vihreät luotsattavakseen, niin kisasta valtakunnan ykköspopulistipuolueesta ei tule edes tiukkaa. Teillä on Antero Vartian tapainen helmi, miksi ei hän?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ihme, että tulevan pääministeripuolueen puoluekokousta ei televisioitu vaikka kutistuneen persupuolueen kokouksesta oli suora lähetys. Varmaan johtuu siitä, että yle on hallituksen pää-äänenkannattaja nykyään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Areenassa on kyllä.

EDIT: Oli.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Vihreiden puoluekokouksessa ei juntata, koska kaikki energia on mennyt poliisiautoja juntatessa palautuksia vastustaessa jonkun kiihottamana.

https://www.youtube.com/watch?v=kRRs4OuKKNU

Mutta laita toki kuvaa persujen "kauheasta kielenkäytöstä" ynnä muusta heidän kokouksessaan, niin eivät jää puheesi jälleen kerran huuteluksi...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Pasi on jäänyt ripari-ikäisten tasolle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tunkkainen ilma ja kuumassa salissa leijuva hien haju eivät tunnelmaa latistaneet. Väistyvä puheenjohtaja sai puheensa alussa ja lopussa parin minuutin raikuvat aplodit innokkaimpien kannattajien hihkuessa kuin rocktähden edessä." (HS)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Eihän siellä Vihreissä seikoilla. Neuvoantavat äänet vain unohtuivat Hesaan. Hieman sitä kehitysmaatasoa tämä homma. Ei kannattaisi hehkuttaa, ennen kuin homma maalissa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Yksi puoluetoimiston työntekijän unohdus ja se on heti sekoilua?
Ollaan vielä varsin kaukana persujen kokoussekoiluista:
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/nyt-puhuu-perussu...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Neuvoantavat äänet vain unohtuivat Hesaan.

Missä vaihessaa huomattiin? Oliko väärä ehdokas silloin johdossa? Oliko Jyväskylän laatikko paikalla?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ilta-Sanomat: Vihreiden äänestysfarssi jatkuu – 400 ääntä unohtui Helsinkiin: ”Hakumatka kestää kaksi tuntia Helsinkiin ja kaksi tuntia takaisin”
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258841.html

Kyllä ne on nyt ne Putinin äänet Moskovasta joita haetaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Emma Karin höpinät kyllä antaisivat mielenkiintoa politiikkaan

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No jaah, jouduit pettymään. Samoin pettyivät about kaikki eduskuntapuolueet. Vihreät taisi tarrata siihen oljenkorteen jolla on edes jotain mahdollisuuksia realisoida viime aikojen hurja gallup-suosio....... Nyt en ainakaan usko vihreiden sukeltavan ihan heti alaspäin gallupeissa.

Olihan se hauskaa, kun kaikki muut puolueet toivoivat Emma Karia Vihreiden johtoon. Ei sitten toteutunut toive. Vihreillä äänestäjillä tuntuu olevan jotain kykyä laskelmointiin.....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No niin, neljän tunnin viivästyksen jälkeen valittiin Touko Aalto lopulta selvin numeroin, 3 489-2 111. Flöjt ja Parviainen putosivat ensin vuoroillaan pois, sitten Mikkonen. Jäljellä olivat Aalto, Ohisalo ja Kari. Putoavan Maria Ohisalon äänet laskettiin uudelleen ja niissä olikin (ainakin minulle) yllättäen äänestetty Toukoa enemmän kuin Emmaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan vihreiden kannalta tuo oli luultavasti järkevä valinta. Aavistuksen yllättävää että vihreät äänestäjät sen tajusivat. No ei nyt suuri ylläri, mutta lievä kyllä. Paskempi homma monelle muulle puolueelle. Voi olla ettei Vihreät laskekaan gallupeissa takaisin 10% tuntumaan ainakaan ihan lähiaikoina.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kävin Wikissä tutustumassa Aallon koulutukseen ja työuraan, tyylipuhdas poliittinen broileri, ei päivääkään ns. "oikeissa" töissä. Suomessa olisi jo korkea aika vaatia työkekemusta myös muualta kuin pelkästään politiikassa toimimisesta. Pahoin pelkään, että meillä on taas yksi "taivanrannanmaalari" lisää politiikan johtopaikalla.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tässäpä asia johon voi yhtyä 100%:sesti.

Toivottavaa olisi että kokemusta on sekä oikeasta työstä että työllistävästä yrittäjyydestä. Mielellään vielä ainakin nuoruusvuosilta ihan siitä suorittavasta työstäkin.

Parhaat pomot ovat niitä jotka tuntevat alansa duunarinkin vinkkelistä hyvin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No, Touko on sitten paras pomo, koska tuntee puolueorganisaation hommat ihan sieltä ruohonjuuritasolta lähtien.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Täällä ei ajattelun ja sanomisen laadulla tai omaperäisyydellä näköjään juhlita.

Eikä tietenkään edes totuudellisuudella:
Toukon CV:stä Eduskunnan sivuilta:
ISS, siivooja 2004-2006
Elisa asiakaspalvelu, asiakaspalvelija, myyntineuvottelija 2006-2008
A-Lehdet, myyntineuvottelija 2009-2011
Eduskunta, kansanedustajan avustaja 2011-2015

Nuo ovat kaikki ihan "oikeita töitä". Vai halveksitteko siivojan ja ilmoitus-/puhelinmyyjän työtä? Kovvoo hommoo se kedin avustajan työkin on. Te ette varmasti siinä pärjäisi, te netissä "oikeasta työstä" vänisevät.

Yliopistossa opiskelu on myös ihan työstä käypää hommaa, sekin kokemus teiltä puuttunee?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihreiden johtaminenkin tulee varmasti käymään "oikeasta työstä" lähes yhtä paljon kuin siivoojan tai puhelinmyyjän työt.

P.S. Mielenkiintoista, että vihreätkin perussuomalaisten tapaan antoivat puolueensa johdon ex-koulukiusatulle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Oikeissa töissä" tällä en tarkoita opiskeluajan töitä joita kaikki yleensä opintojen ohella tekee. "Oikeilla töillä" tarkoitan sitä, että kun ihminen on saanut päätökseen opintonsa hän astuu työelämään jossa toteuttaa opintojensa hedelmiä ja samalla oppii ymmärtämään miten työelämä ja yhteiskunta oikein arkielämässä toimii.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Koivisto on hyvä muistaa tässä yhteydessä.

Sosialidemokraattinen vaalikoneisto ja propagandamylly tekivät hänestä satamajätkän. Todellisuudessa nuori Koivisto istui suurimman osan ajastaan puku päällä Turun satamakonttorissa.

Toimituksen poiminnat