Opehuone

Simon Elon monologit pilkkaavat Puheenvuoron ideaa

Simon Elon blogeissa ei ole kommentointimahdollisuutta. Usein hän kirjoituksissaan moittii nimeltä mainittuja henkilöitä, kuten tänäänkin. Näillä henkilöillä ei siis ole mahdollisuutta vastineeseen.

Puheenvuoron pitäisi olla dialogia varten.

Arvoisa päätoimittaja: Kansanedustajien mukanaolo on varmasti tärkeää Uuden Suomen Puheenvuorolle. Mutta onko tällainen kansanedustajan monologinen julistus ja itsensä mainostaminen eduksi vai haitaksi Puheenvuoron idealle - ja tasolle?

Minusta hänen on avattava kommentointimahdollisuus tai ostettava ilmoitustilaa Uudessa Suomessa. Epäasialliset kommentoijat voi aina estää. Niin me muutkin teemme tarvittaessa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaan mieltä. Samoin jokaisen muukin kirjoitus jota ei voi vapaasti kommentoida.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Olen Esa Mäkisen kanssa 100% samaa mieltä! (joskus) ja taas- vihdoinkin :)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Simon Elolla on sentään palkattu avustaja, joka voi hoitaa hänen nimissään blogia vaikka sisällöntuottamisesta lähtien.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen samaa mieltä. Välillä on hyviä ja perusteltuja kirjoituksia, joten kannattaisi antaa mahdollisuus keskusteluun siitäkin huolimatta, että tulee lunta tupaan, koska ei kaikkia voi miellyttää ja kritiikkiä pitää kaikkien kestää.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Huomasin että Vesa Levonen oli urheasti pistänyt suosituksen Simonin blogahdukseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se oli hyvin perusteltu kirjoitus, vaikka itseänikin ärsyttää, ettei Simon Elo anna esittää kommentteja blogisivustollaan. Kyllä kansanedustajan täytyy kestää kritiikkiä(kin).

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Esa

Lukeeko joku Simon Elon blogeja?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Niinpä. Tämä onkin periaatteellinen kysymys.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Elon blogeja lukee sadat, ellei tuhannet alustan käyttäjät. Ja juuri siksi, että kyseessä on vaikuttaja, kansanedustaja,...niin olisi vähintäänkin suotavaa, että alustan omistaja vaatisi näiltä kansaa edustavilta vähintäänkin kommentointi mahdollisuutta äänestävältä toiselta- ja kolmannelta luokalta kansalaisista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Elon kaava on tämä:
- Ensin hän keksii väitteitä, jotka joku on muka esittänyt. Tai vaihtoehtoisesti löytää sellaisen esittäjän ja sitten hän kertoo, että jokin ryhmä on tämän henkilön mielipiteitten takana.

- Sitten hän varjonyrkkeilee näitä keksimiään argumentteja vastaa.

- Tämän jälkeen hän julistaa kuvitteelisen vastustajan olevan kanveesissa ja julistaa itsensä voittajaksi.

Henry

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ikävämpiä kuin suljetut blogit ovat blogit, joihin saan kommentoida, mutta kommenttini ei koskaan tule näkyviin.

"Näillä henkilöillä ei siis ole mahdollisuutta vastineeseen."
En lukenut Elon kirjoitusta, mutta jos haukutut ovat Puheenvuoron blogisteja, he voivat kirjoittaa vastineen omaan blogiinsa.

"Mutta onko tällainen kansanedustajan monologinen julistus ja itsensä mainostaminen eduksi vai haitaksi Puheenvuoron idealle - ja tasolle?"
Elo ei ole ainoa. Ymmärän, että on kiireisiä kansanedustajia, jotka eivät halua edustaa kansaa tai ainakaan kuunnella sitä. Olipa kansanedustaja Lindströmmistä mitä mieltä tahansa, hän ainakin on käyttänyt aikaansa vastaamiseen, ministerinäkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oikea keino on jättää Elon jutut lukematta. Ei Elo eduskuntaan enää nouse.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Minä menettelen tällä tavalla koskien kaikkia blogeja vailla kommentointimahdollisuutta.

Sitten on blogeja joissa on kommentointimahdollisuus mutta todellinen tai näennäinen blogisti ei osallistu keskusteluun ollenkaan. Tästä esimerkkinä on Paavo Väyrynen. Lähes samanlaista hyhhyh-meininkiä kuin kommentoinnin esto.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mukavaa olla Börjenkin kanssa joskus samaa mieltä :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Börjen kanssa on aina silloin tällöin samaa mieltä. Nyt voi sanoa että Mäkisenkin kanssa joskus.
Emme siis loppupeleissä olekaan niin erilaisia,..... miten ihanaa. Tämä luvannee liennytystä eri höpöryhmien kohdalla ja ruusuista tulevaisuutta eikä pikkumaisia riitoja mm. Puheenvuorossa... sitten mie heräsin... voe voe ja elämä on.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Simon Elo valehtelee (puhuu muunneltua totuutta) blogissaan "Sinisille oleellista on että asiakirja ei ole Suomea millään tavalla sitova".

Nimittäin asiakirja on Suomea sitova. Sitä ei kiistä oikeuskansleri eikä kukaan muukaan taho. Kysymyksessähän on nimen omaan sitoutuminen tähän asiakirjaan ja se on nyt Suomen osalta hyväksytty ja siihen ollaan sitouduttu allekirjoittamalla sopimus.

Kokonaan toinen asia on se, tullaanko jatkossa hyväksymään YK:n esittämiä ehdotuksia, jotka sitten tulee käsitellä eduskunnassakin. Tätä nimenomaista asiakirjaahan ei suinkaan tarvinnut viedä eduskuntaan käsiteltäväksi, sillä kyseessä ei ollut sopimus joka olisi vaatinut eduskunnan hyväksynnän.

Kansanedustaja Simon Elo antaa virheellisen kuvan sitoumuksesta nimen omaan tämän GCM-sopimuksen osalta. Kyllä! Suomi on allekirjoituksellaan hyväksynyt GCM-sopimuksen ja se on tältä osin sitova. Sitoumuksellaan Suomi tulee jatkossa viemään esille nousevat asiat eduskunnan päätettäväksi.

Palstoilla on kiistelty siitä hämärtyneestä tosi asiasta, että sitooko nyt allekirjoitettu sopimus jatkossa hyväksymään kaikki YK:n tai sopimumuksen osapuolien ehdotukset sopimussisällön tavoitteita. Ei sido, sillä ko. sopimus on vain sopimus siitä, että asiakirjan sisältämät asiat tullaan suostumuksen allekiroituksen jälkeen käsittelemään kansallisen lainsäädöksen mukaisesti kussakin sopimuksen hyväksyneissä valtioissa sen valtion lainsäädöksen mukaisesti. Valitettavasti GCM oli ja on edelleenkin kovin monille vaikeasti ymmärrettävä sopimus. Toisaaltaan on väärin osoittaa sormea sopimusta kritisoiville tahoille, sillä eihän tuota ole tarpeeksi selvästi vielä tänä päivänäkään esitetty tai käännetty juridisesti suomen kielellä ymmärrettäväksi.

Se, että Simon Elo väittää Suomen (tai minkään muunkaan allekirjoittaneen valtion olevan sitoutumaton GCM-sopimukseen) on "muunneltua totuutta", eli kansankielellä valhe.

Sopimus on allekirjoitettu Suomen osalta ja näin ollen Suomi on sitoutunut käsittelemään sopimuksen mukaisesti asiat oman kansallisen lain puitteissa. Suomen vaötio on sitoutunut allekirjoittamalla GCM-sopimuksen ja näin ollen Simon Elo voisi korjata valheellisen väitteensä blogiinsa tai antaa kansalaisten edes vastata valheelliseen väittämäänsä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Pssst! Ei tuota asiakirjaa kukaan allekirjoita tai ole allekirjoittanut.

Henry

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tässä ketjussa ei käydä keskustelua GCM:stä. Sitä on jo enemmän kuin tarpeeksi pitkin Puheenvuoroa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Täällä on blogisteina kommenttien estäjiä, jotka ovat päässeet jopa karuselliin asti. Minustakin käytäntöjä pitää parantaa, vaikka tällä kertaa kritisoitu blogisti onkin paradoksaalista kyllä johtopäätöksissään oikeassa.
http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265733-yh...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihan sama, mitä mieltä Elo on. Jos kansanedustajan perse ei kestä merivettä, pysyköön poissa näiltä vesiltä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Arvelinkin, ettei Mäkinen ymmärrä pointtiani. Siksi selvennän: minusta kaikkien ainakin karuselliin nostettujen blogistien perseen pitäisi kestää merivettä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #25

K.K:"..ettei Mäkinen ymmärrä pointtiani. "

Se pointti taisi kuitenkin olla (jälleen kerran) se persujen arvostelun peukuttaminen.
_________________

Ja mitä sitten tulee tähän asiaan, niin tunustettava itsekin, etten muista kertaakaan aiemmin olleen Mäkisen kanssa samaa mieltä, mutta nyt olen.
Tällaiset julistukset joissa ei kommentointimahdollisuutta pois täältä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Risti seinään, olen Esan kanssa samaa mieltä. Arvostukseni nousi häntä kohtaan todella paljon. Voi olla eri mieltä, mutta pelisäännöt pitää olla reiluja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sanon saman kuin jo pari muutakin edellä: on tullut se historiallinen hetki että minä(kin) olen jostain Esan kanssa samaa mieltä!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

On se myönnettävä että Esa on kärkkäistä kommenteistaan huolimatta kyllä reilu ammattilainen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Minusta jokainen saa valita oman linjansa. Jos joku tykkää että rauhassa saa esittää omaa näkemystään, niin siitä vaan. Onhan tuo kommentointi ollut monesti turhaa suunsoittoa ja ohipuhumista. Joskus voi olla hyvä jättää lukijalle mahdollisuus tehdä omat mielipiteensä antamatta kenenkään kääntää keskustelua sivuraiteelle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta että blogissa mainitaan nimeltä eikä anneta vastinetta, edes toimituksen toimesta... se on väärin. Ja Elo käyttää tätä tieten, mutta vaikka ei käyttäisi, tämä on väärin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

No joo... tuo on vähän eri juttu.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Esa

Mielestäni Elon blogit ovat mainoksia ja ilmaisia sellaisia.

Huonosti dubattuja ja mitään en osta.

Tuskin kukaan muukaan.

P.s Kommenttien estäjät ja trollit ovat pahempia ongelmia

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Samaa mieltä kuin Mäkinen. Minua myös ihmetyttää, että eräs blogisti täyttää Puheenvuoron dadaistisella runoudellaan. Välillä lähes puolet päivän blogikirjoituksista on lähtöisin hänen näppäimistöstään. Voin olla tosikko, mutta minun mielestäni liika on aina liikaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mielenterveysongelmaisia on tosiaan muutamia. Enkä nyt tietenkään tarkoita kanssani erimielisiä tai masennusta (sitähän nyt on kansalla enemmän kuin ientulehdusta). Kyllähän tänne sitäkin kirjoa mahtuu jonkun kohtuuden rajoissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pekka Näränen, totta. Joskus vuosia sitten päivän viisi suosituinta blogitekstiä olivat minun näppäimistöltäni, tosin eivät samana päivänä kirjoitettuja. Kyllä sellainen pitäisi kieltää.

Yksi teksti per päivä olisi hyvä rajoitus. Henkilökohtaisesti olen alusta asti ollut sitä mieltä että blogitilasta pitäisi maksaa. Satanen vuodessa ja sillä saisi oikeuden yhteen tekstiin päivässä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onhan näitä Eloja myös SDP:n, Vihreiden ja muidenkin oppositiossa oleviksi ilmottautuneiden kommentoijien joukossa - ja itse asiassa varsin usein.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tästä lähti yksi kommentti henkilöltä, joka ei ilmeisesti ymmärrä, mitä periaatekysymys tarkoittaa.

Muokkaus: Ei tietenkään heti mennyt perille, taas piti siivota.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

samaa mieltä

säälittävää toimintaa elostelijalla

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Samaa mieltä suurinpiirtein blogistin kanssa. Ja tästä blokkaamisesta olen sitä mieltä, että tää koko puheenvuoro on yksi hemmetin lastentarha tai alakoulu. On monenmoista kuppikuntaa, juristia, tohtoria, elämänkoululaista, makkarantekijää ja putkimiestä. Kaikki julistavat olevansa oikeassa, ja että hölmöjen kanssa ei leikitä, lällällää!

Ja sitten kun on löydetty hyvä pilkka mikä tuntuu, niin eikun lisää löylyä!

No, haluan jakaa hyvän ystäväni Aki Miettisen FB päivityksen tulevista vaaleista, vaikka tämä blogi ei ehkä olekaan sitä varten, olkaapa hyvät.

"Pieni poliittinen tilitys: ensi kertaa koskaan mulla on oikeasti vaikeaa valita puoluetta, jolle ääneni antaisin kevään vaaleissa.

Keskustalle olen antanut ääneni muutamissa edellisissä. Lähinnä siksi, että keskusta pitää huolta alueiden ihmisistä ja ajaa inhimillistä ja vähäosaisimmista huolta pitävää markkinatalouspolitiikkaa. No ei pidä eikä aja enää. Keskustavetoisella hallituksella on tasan yksi aluepoliittinen toimi taskussaan neljän vuoden ajalta ja puolueen poliittinen linja on keskittynyt pelkästään talouteen ja aiheuttanut ihan turhaa skismaa palkansaajaliikkeen kanssa.

Kokoomus on ollut mulle aina liian tyly. Ainoa syy Kokoomuksen äänestämiseen olisi se, etten tahtoisi SDP:tä pääministeripuolueeksi.

SDP taas on sosioekonomiselta linjaltaan mun omia ajatuksiani lähellä. Muta mun on ihan mahdotonta äänestää puoluetta, joka öyhöää hallituksen esityksiä vastaan joka kulmassa sellaisella järjettömällä lakkointoilulla. Ja tää ei ole eka kerta kun ajattelin äänestää demareita ja tuollainen berserkkerimäinen lakkomöyhä tuli juuri sillä hetkellä pintaan tuhoamaan ajatuksen.

Vihreät ei ole mulle enää sellainen 100% ei koskaan-puolue. Lisäksi puolueen liberaali arvomaailma ja koulutusasioiden esilläpito ovat mulle jees juttu. Mutta toi viime kesäinen pakkopalautusten vastustaminen ja sen keissin yhteydessä oman ideologian nostaminen lainsäädännön yläpuolelle, ihan puheenjohtajaa ja tuntemiani Vihreiden aktiiveja myöten tekee mahdottomaksi antaa heille ääntä. Tiedän, että Haavisto olisi varmaan hoitanut homman paremmin, mutta mutta...

Samasta syystä tietenkään en voi äänestää KD:tä. Jos en muutenkaan koskaan.

Persuissa tykkään Halla-Ahosta ihan villisti. Hän ei ole vielä kertaakaan esiintynyt epäloogisesti tai epäjohdonmukaisesti. Jos jotakuta poliitikkoa diggaan niin häntä. Mutta kun hänen paketissaan mukaan tulee sellainen öyhölauma ettei mitään rajaa! Rajat kiinni! Vanha taide kunniaan! Rokka presidentiksi!
Eihän sellaiseen laumaan mulla ole mitään yhdistävää!

Vasemmistoa en ole koskaan äänestänyt. Se on mulle liian vasemmalla. Kakku täytyy ensin leipoa. Pelkkä kakun jakaminen on liian helppoa, myös älyllisesti. Vaikkakin samalla on pakko tunnustaa, että tykkään vanhan pj:n Arhinmäen ja uuden Anderssonin kansanomaisuudesta ja selkeästä ulosannista. Heidän kanssaan olisi kiva istua oluella ja analysoida maailman menoa.

Mitä siis on tehtävissä? Liike nyt? Siniset? Ei hemmetissä.

Ellei joku puolue ihan aikuisten oikeasti tormistaudu jotenkin muista erottuvalla vaaliohjelmaalla mun on varmaan pakko ekaa kertaa elämässä linnoittautua urkuparvelle syömään poppareita vaalien ajaksi, vähän mupettien vanhojen herrojen tyyliin. Ja yrittää ottaa kevät vastaan viihteenä, kuten maajussille morsian tai A-studion suuri teemailta.

Mistä hitosta löytyisi sellainen uusi, raikas liberaalipuolue, jolla olisi sosiaalinen omatunto ja joka kantaisi huolta koko maasta?"

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Elo on mahdollisesti sulkenut julkisen kommentoinnin sen johdosta, että hän saa yksityisviesteillä niin paljon positiivista palautetta, ettei aikaa riitä muuhun kuin sen käsittelyyn ja asianmukaiseen vastaamiseen fanikunnalle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Juuri näin. Vaatimattomana miehenä Eloa nolostuttaa, jos kaikki näkevät, miten paljon häntä yli puoluerajojen kehutaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Sentään yksi oivalsi aamuisen sarkasmi-viritelmäni edes osittain. Kiitoksia :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen poikkeava, sillä minusta blogiteksti on paljon tärkeämpi kuin kun sen kommentit. Arvostan kirjojakin paljon enemmän kuin niiden arvosteluja.

Jopa uutisissa olen kiinnostuneempi uutisesta kuin sen keräämistä kommenteista. Mutta mitäpä tuosta, kansa on oikeassa, eikä kansa tarvitse blogeja lainkaan. Media voisi aivan hyvin roboteilla (tiekoneohjelmilla) tuottaa jokaiselle päivälle otsikoita, aiheita, joita kansa voi kommentoida.

Tärkeintähän ei ole keskustelu. Tärkeintä on vastustaminen, riitely, solvaaminen, häiriköinti. Jos joku tätä epäilee niin käyköön hän esittämässä millä tahansa keskustelupalsta asiallisen kysymyksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä poliitikon pitää kestää julkista arvostelua, heillä on usein kärkevät mielipiteet ja sen vuoksi sitten palautetta satelee.

Jollei sitä kestä, niin on väärällä alalla.

Mäkelä tuolla selittää, että Elolle tulee niin paljon palautetta, siis varmasti negatiivista, ettei kestä.

No Mäkelällekin vain tiedoksi sanoa, että vaikka en ole poliitikko, niin minkäkin kestän mainiosti minulle tulevat lukemattomat persujen fanilauman viestit. :)

Toivottavasti puheenvuoro muuttuu sellaiseksi, että tuollainen kommentoinnin kielto poistuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini ja Elo ovat samanlaisia ampuvat pusikosta arvostellessaan muita, eivätkä salli kommentointia. Aika raukkamaista toimintaa sellainen. Eivät kannata avointa keskustelua. Soinin sanoin, Soinilla ja Elolla ei kestä perse merivettä.

Miten samaan puolueeseen mahtuukin näin ääripäät, kun vertaa esimerkiksi Lindströmiin, joka tulee jopa itse keskustelemaan ja kommentoimaan blogeihinsa. Tältä osin on siinä esimerkillinen ministeri. Arvostan häntä nimenomaan tästä toiminnasta.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Se on sitä sinisten kuuluisaa yksipuolista ja ainoaa totuutta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Luulen että Elo yrittää tässä jäljitellä Timo Soinia.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jokaisella bloggaajalla on oikeus estää kommentointi.

Elon blogi GCM:stä oli oikeaan osunut, mitä siihen muiden kommentteja kaivataan?

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Pata kattilaa soimaa. Elo pyrkii sentään faktoihin, bloggari pelkästään riitelee - milloin mistäkin asiasta. Faktat peittyvät aina kaunan alle. Malttia mies!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset